Weer ruim 500 euro voor Heracliden voor spieren

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

1326836104NIMG_30939_1_

Zaterdag 14 januari 2012 hield de afdeling ‘zaal’ van SV de Heracliden zijn jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi. Deze  traditie stond ditmaal in het teken van de actie Heracliden voor Spieren. Het middaggedeelte bestond net als vorig jaar uit een mixtoernooi met vooral deelnemers van team de damesteams van LTC uit Assen en de A junioren van SV de Heracliden.

LTC werd gecoacht door voormalig Heracliden-lid Hilbrant van der Bijl. Hij kwam samen met zijn spelers speciaal per trein vanuit Assen aangereisd.

Wat tijdens de wedstrijden opviel was dat LTC goed op elkaar was ingespeeld en ging voor de prijzen. Het team van LTC ging er dan ook met de hoofdprijs vandoor. De wedstrijden verliepen in een hele goede sfeer en werden uitstekend geleid door scheidsrechters Martijn Elzinga en Siebolt Hovenga. Het avondprogramma startte om 19.00 uur. De deelnemende teams waren dit keer Heracliden 1, 2 en 3, Corenos, Middelstum en oud zaal 2. Het publiek werd getrakteerd op spannende wedstrijden van hoog nivo, prachtige goals en de inbreng van veel jonge talentvolle spelers.

De eerste prijs ging naar Heracliden 1, maar zij kregen deze zeker niet cadeau. Vooral de wedstrijden tegen Heracliden 3 (2-2) en Corenos (2-1 winst) waren bijzonder spannend. Scheidsrechters bij het avondprogramma waren Evert Kamminga en Willem Huizinga. Ook zij hadden de wedstrijden prima onder controle.

Na afloop van dit toernooi verrichte verenigingsvoorzitter Piet Geert Nicolay de prijsuitreiking. Hij bedankte als eerste de organisatie en alle deelnemende spelers voor de inzet en hun deelnemersbijdrage van 2,50 euro per persoon. Verder was er veel dank voor de EHBO (Bennie Kamminga en Hans Leenders) en werden ook de scheidsrechters  in het zonnetje gezet. Naast de 3 eerste prijzen voor achtereenvolgens: Heracliden 1, Heracliden 3 en Middelstum kreeg het als zesde geëindigde zaalteam van Corenos nog een speciaal bittergarnituur van sporthalbeheerders Bert en Coby aangeboden.

Daarna was het tijd voor muziek en veel gezelligheid. Tussendoor afgewisseld met het Rad van Fortuin gepresenteerd door mastercaller Martijn Elzinga. Hij deed dit zo goed dat alle lootjes binnen no-time waren verkocht. Nadat zaalsponsor Monuta aan het eind van de avond nog een gift schonk aan de organisatie kon de organisatie uiteindelijk 531 euro aan de seizoensactie Heracliden voor Spieren overmaken. Deze bekendmaking was een mooi slot van een heerlijke zaalvoetbaldag in Uithuizermeeden