Pelikaan S winnaar 26e Leekster Voetbal Gala

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

zaalvoetbaldoel

Pelikaan S heeft zaterdagavond voor een uitzinnig publiek in het Sportcentrum het Leekster Voetbalgala gewonnen. In de finale was de ploeg uit Oostwold te sterk voor Boerakker: 4-0. De finale was een hele bijzondere, want voor het eerst in de Gala-geschiedenis bereikten twee formaties uit het B-toernooi de eindstrijd.

 

Voor een record aantal toeschouwers werden eerst de kwartfinales afgewerkt. FC Grootegast beet het spits af tegen ONR. In een op en neergaande wedstrijd kwamen beide clubs niet tot score. Penalty's moesten beslissing brengen. ONR nam ze net even beter. Een stuk attractiever was Roden-CSVH. CSVH nam een voorsprong via Enrico Wardenier, maar zag Roden weer langszij komen. De Hoogkerkers namen vervolgens opnieuw de leiding, maar Freddie van der Velde zorgde voor de 2-2. Opnieuw strafschoppen. Doordat Joost van der Meijs namens CSVH miste ging Roden door. Zonder topscorer Willem-Pieter Wouda (wintersport) moest Boerakker het vervolgens opnemen tegen Hoogkerk. Rense Dijk maakte 1-0, maar Hoogkerk kwam weer op gelijke hoogte. In de spannende slotfase werd niet meer gescoord. Voor de derde keer moesten door penalty's een winnaar worden aangewezen. Boerakker was trefzekerder en werd daarmee halve finalist. Pelikaan S hoefde als enige ploeg geen penalty's nemen. In de reguliere speeltijd wonnen de Oostwolders van VEV'67, dat nog een wedstrijd op het veld in de benen had. Yosua S.Juste maakte de enige treffer.  In de halve eindstrijd rekende Pelikaan S af met meervoudig winnaar Roden. De Noordenvelders kwamen wel op 1-0, maar moesten toch buigen: 1-2. De tweede halve finale, tussen Boerakker en ONR, eindigde in 2-2. Boerakker had het vooral te danken aan de geweldig keepende Rene Slotegraaf. In de strafschoppenreeks zegevierde Boerakker. En dus stonden voor het eerst in de historie twee B-ploegen in de finale van het Leekster Voetbalgala: Boerakker en Pelikaan S. Onder impuls van de beste speler van het toernooi, Yoshua St. Juste, was Pelikaan S beter en had Boerakker weinig in te brengen. De vermoeide ploeg van Gerke Hoogeveen was niet opgewassen tegen Pelikaan S dat met 4-0 won en voor het eerst de Henk Assies-bokaal in de wacht sleepte. Boerakker werd eervol tweede. De finale van het B-toernooi werd gewonnen door FC Grootegast dat SVMH de baas was: 5-2.

Kwartinales: Grootegast-ONR 0-0. ONR wint na strafschoppen; Roden-CSVH 2-2 Roden wint na strafschoppen; Boerakker-Hoogkerk 1-1 Boerakker wint na strafschoppen; Pelikaan S-VEV'67 1-0

Halve finales: Roden-Pelikaan S 1-2; ONR-Boerakker 2-2 Boerakker wint na strafschoppen

Finale: Pelikaan S-Boerakker 4-0

B-finale: Grootegast-SVMH 5-2

Beste speler A-toernooi: Yoshua St. Juste (Pelikaan S)

Beste speler B-toernooi: Ite Hoolsema (Grootegast)

Beste keeper A-toernooi: Klaas Kleiker (ONR)

Beste keeper B-toernooi: Jeff Aalders (SVMH)

Topscorer A-toernooi: Yoshua S. Juste (Pelikaan S)

Topscorer B-toernooi: Yoshua S. Juste (Pelikaan S)

Sportiviteitsprijs: ONR

Toeschouwers: 2300 (absoluut record).