FC LEO verslaat oude bekende

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

FCLeo

Afgelopen zaterdag oefende FC Leo tegen De Fivel, dat vorig jaar nog een direct concurrent was voor de promotie naar de 3e klas, om weer wedstrijdritme op te doen voor de 2e seizoenshelft. Bij de thuisploeg ontbrak alleen Eduard Zuidema vanwege zijn werk. Bij de gasten waren er meerdere vaste krachten afwezig.

Dat De Fivel niet op volle sterkte was goed te zien. Waar de teams vorig jaar aan elkaar gewaagd waren had FC Leo nu weinig moeite met de oude bekenden. De Leensters waren echter niet in staat om het veldoverwicht om te zetten in veel goede kansen, maar voor het doel van Bolt was ook weinig te beleven. Halverwege de eerste helft kwam toch de voorsprong voor FC Leo. De Vries schoot de bal na een lange rush over rechts van dichtbij beheerst in de korte hoek, 1-0. Niet lang daarna schoot Chia op de lat na goede combinaties van de Leensters.  In de eerste rebound schoot De Vries op de paal, de tweede rebound trof wel het net maar werd door Rozema in buitenspelpositie ingetikt. Met een minieme voorsprong voor de thuisploeg werd er gerust.

 

Na rust scoorde FC Leo vrij snel opnieuw. Rietema werd weggestuurd en maakte alleen voor de doelman geen fout, 2-0. Niet lang daarna deed De Fivel echter iets terug. Van der Veen kreeg op zo’n 25 meter alle tijd en ruimte en schoot de bal hard en zuiver in de lange hoek, 2-1. FC Leo raakte hierdoor niet van slag en hield de wedstrijd onder controle. Hierdoor kon Kolkena de voorsprong al vrij snel weer vergroten. Na een scherpe steekbal zette Kolkena goed door in het duel met zijn tegenstander. Hij kwam alleen voor de doelman en schoot de bal tegen de touwen, 3-1. Halverwege de tweede helft kwam De Vries nog eens door de laatste linie van De Fivel. Opnieuw hield hij alleen tegenover de doelman het hoofd koel en schoot onberispelijk de  4-1 tegen de touwen. Voor beide doelen waren tot aan het eind nog enkele kansen te zien maar er werd niet meer gescoord.