Kabouters voetballen voor Gambia!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Zaterdag 28 januari zal de Gymzaal in Eenrum het toneel zijn van een mega-zaalvoetbaltoernooi.

Zaterdag 28 januari zal de Gymzaal in Eenrum het toneel zijn van een mega-zaalvoetbaltoernooi

1326489617N008

Kabouters voetballen op 28 januari voor deze voetballers     foto: Martine Verschoor

Dan zal de Gymzaal de arena zijn waar de kabouterteams van clubs die aan de wintercup deelnemen in actie zullen komen. Dat zal een speciale dag worden voor de voetballertjes en voetbalstertjes die aan dit spektakel deelnemen. Spelend voor volgepakte tribunes zullen ze hun beste beentje voorzetten voor alle Opa, s, Oma, s, vaders, moeders en overige liefhebbers van het kaboutervoetbal die naar Eenrum zullen komen. Maar de kabouters zullen ook op een andere manier hun beste beentje voorzetten want zij zullen gaan voetballen voor het voetbalproject van Puurvoetbalonline in Gambia.

Enkele weken geleden werd ik daarover benaderd door Kor Nienhuis van de v.v. Eenrum. Kor vond het initiatief van Puurvoetbalonline om in Gambia te ondersteunen geweldig en vond binnen de overige deelnemende verenigingen een draagvlak om onze actie te steunen.

Uiteraard past daar een tegenprestatie bij en Puurvoetbalonline zal dan ook uitvoerig bij het spektakel in Eenrum stil staan d.m.v. een verslag op de site.

Ik heb begrepen dat er op 28 januari diverse acties worden georganiseerd richting de ‘Footballtalents Sportsacademy’ van Hattib Sanyang in Gambia waar wij, nu verblijvend in Gambia, ontzettend blij mee zijn. Met eigen ogen zien dat je jonge voetballers en hun trainers blij kunt maken met iets wat ze nodig hebben geeft een goed gevoel. Een gevoel dat we ook hebben bij de kabouterdag die op 28 januari in Eenrum wordt georganiseerd. Hattib Sanyang hebben we verteld van onze plannen en ook hebben we de activiteiten van de jeugdige voetballers en voetbalsters genoemd. De Gambiaan was duidelijk geroerd toen we vertelden dat kinderen tussen de vier en zes jaar geld zouden inzamelen voor zijn voetbalacademie en daarom iedereen die op 28 januari aan het project in Gambia meewerkt: Alvast heel erg bedankt!!!