Goede week voor Eenrum-dames in de zaal

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Eenrum

De zaalvoetbaldames van Eenrum kenden een zeer goede afgelopen week. Maandagavond 2 januari speelden de dames in Gieten tegen het team van v.v. Gieten dat thuis met 8-4 verslagen was. Ook deze keer ging het redelijk gemakkelijk. Voor de rust leidde Eenrum met 1-3 door doelpunten van Janet Toonder 2x en Sarah Rijzinga.

Na de rust kwam Gieten nog even terug tot 2-3 waarna de roodbaadjes order op zaken stelden en uiteindelijk uitliepen naar een 2-6 eindstand door deze helft doelpunten van Sarah Rijzinga 2x en Vera Toonder. Daarna speelden de dames donderdagavond 5 januari thuis (Gemeentelijke Sporthal te Leens) tegen hekkesluiter DIVA’83 2 dat uit met 4-7 verslagen werd. Deze keer zou het pak slaag wel hoger uitvallen. Eenrum had vrijwel geen kind aan de stadjers maar men wist geen doorgang te vinden door de Groninger defensie. Ook lag haar keepster geregeld in de baan van een eventuele doelpoging. Pas na 9 minuten werd de ban gebroken toen Anda Toonder de bal afspeelde op Sarah Rijzinga die de 1-0 binnenschoot nadat de thuisploeg een aanval van DIVA had overgenomen. Eenrum bleef voorin maar liep ook herhaaldelijk vast. DIVA deed niet veel terug maar in de 11e minuut werden ze even gevaarlijk zonder resultaat. Het was Eenrum dat een minuut later de score verder opvoerde. Karina Smits vond Anda Toonder die de 2-0 maakte. In de 15e minuut bereikte een uitgooi van keepster Hilma Hamming Anda Toonder die een combinatie aanging met nicht Janet Toonder waarna laatstgenoemde het afmaakte: 3-0. Infeite was hiermee de overwinning al binnen alleen was het nog de vraag hoe hoog de score zou uitvallen. Wederom drong de thuisploeg aan maar men wist alleen in de 18e minuut de Groninger muur te slechten toen een intrapbal van Sarah Rijzinga Janet Toonder bereikte die de 4-0 binnenliep.

Na de rust toog Eenrum weer richting het DIVA-doel maar duurde het tot de 6e minuut eer de 5-0 viel toen Sarah Rijzinga verrassend uithaalde. Een minuut later passte Janet Toonder op Anda Toonder die haar tweede van de avond noteerde: 6-0. Toen Anda Toonder weer een minuut later de DIVA-keepster uitspeelde en de 7-0 binnenknalde begon Eenrum en haar publiek te denken aan de dubbele cijfers. Maar eerst was het woord aan DIVA dat met een verrassende aanval in de 12e minuut ineens op 7-1 kwam. Daarna was haar rol uitgespeeld en mocht Eenrum weer stormen. Maar het bleef vooreerst bij stormen want doelpunten wilden er niet vallen. Pas in de 19e minuut werd het net weer gevonden. Linda Bolt was de aangeefster en Karina Smits de afmaakster: 8-1. De thuisploeg drukte door en in de 22e minuut was het andermaal raak. Via allerlei schijven belandde de bal bij Linda Bolt die raak schoot: 9-1. Een minuut later werden alsnog de dubbele cijfers behaald. Janet Toonder vond Sarah Rijzinga die via de paal de eindstand op 10-1 bepaalde en daarmee haar ploeg in de race hield voor het kampioenschap.