Univé titels voor VEV '67 en FC Grootegast

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

1326002898NIMG_3690

VEV'67 een van de winnaars op Unive-gala .

De A-junioren van VEV '67 en het B1-team van FC Grootegast hebben de eerste Univé titels van deze 25e editie binnen gehaald. In een sfeervolle entourage werd er op 5 avonden in de kerstvakantie op het scherpst van de snede gespeeld.

De A-junioren speelden, verdeeld over twee groepen van vijf teams, eerst groepswedstrijden om zich te plaatsen voor vier halve finale plekken. VEV '67 1 deed dat het meest overtuigend in poule A1 door alle wedstrijden te winnen. De tweede plek in deze groep ging naar Pelikaan S 1. Poule A2 werd gewonnen door Marum 1, gevolgd door het 2e team van VEV '67.

Hierdoor moesten beide Leekster teams onderling uitmaken wie zich plaatste voor de finale. Team 1 bleek met 7-3 duidelijk een maatje te groot. De andere halve finale leverde een spannend spektakel op. Pelikaan S leek met een 2-0 voorsprong de wedstrijd uit te spelen, maar in de laatste drie minuten werd de stand door Marum gelijk getrokken. Met nog 1 minuut op de klok profiteerden de Pelikanen echter optimaal van een man-meer-situatie, waardoor de 3-2 zege een feit was. Als beloning volgde de finale tegen VEV '67 1. De geelhemden speelden niet hun beste spel en leken onder de indruk van het verbale geweld van Oostwold kant. Maar mede door de smalle basis bij Pelikaan S, sloeg daar de vermoeidheid toe. Hierdoor wist VEV '67 de wedstrijd met 3-1 naar zich toe te trekken.

Een niveau lager stonden Marum 2 en Pelikaan S 2 tegenover elkaar in de finale. Na een 1-1 gelijkspel en maar liefst 13 strafschoppen ging de grootste beker hier wel mee naar Oostwold. De derde plaats ging naar Grijpskerk 2 die met 2-1 wist te winnen van Pelikaan S 3.

Bij de B-junioren leek FC Grootegast na vijf overwinningen al op rozen te zitten. De groenhemden verslikten zich echter in de laatste wedstrijd tegen Zuidhorn, waardoor VEV '67 nog roet in het eten kon gooien. Tegen Marum werd wel met 2-0 gewonnen, maar de Leeksters kwamen uiteindelijk 5 goals tekort om het toernooi te winnen. De derde beker ging naar Zuidhorn, Marum viel door de laatste nederlaag net buiten de prijzen.

In de B2 poule zagen we dezelfde namen bij de prijswinnaars, wel in een andere volgorde. De grootste bokaal was voor Zuidhorn 2, gevolgd door VEV '67 2 en Marum 2. Marum 3 was de sterkste ploeg in de B3 groep. Op doelsaldo bleven ze De Wilper Boys 1 net de baas. De derde prijs was hier voor VEV '67 3. Poule B4 is gewonnen door Niekerk 3, met Marum 4 en FC Grootegast 3 op plek twee en drie. VEV '67 5, De Wilper Boys 2 en FC Grootegast 4 namen de bekers mee naar huis in poule B5, ook in die volgorde. De B6 groep werd tenslotte gewonnen door Zevenhuizen 2 voor VEV '67 6 en Marum 6.

 

Zaterdag 14 januari is de volgende speeldag van het Univé Jeugd Zaalvoetbal Gala. Tussen 8.30 en 14.00 uur komen de teams uit de D4, D5, D6 en D7 poules in actie.