Trainerswisselingen met stormkracht door Amateurvoetbal in Noord Groningen deel 2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Op oudejaarsavond bladerde ik nog eens door de voetbalbijlage seizoen 2011-2012 van de Ommelander Courant. Een krant vol interviewtjes met trainers die allemaal een voorbeschouwing op het komende seizoen loslieten.

Op oudejaarsavond bladerde ik nog eens door de voetbalbijlage seizoen 2011-2012 van de Ommelander Courant. Een krant vol interviewtjes met trainers die allemaal een voorbeschouwing op het komende seizoen loslieten.

 wobbe_de_vries

 Wobbe de Vries vertrekt na dit seizoen bij Ezinge 

 Bij het doorlezen bleek dat veel trainers het goed gezien hadden wat betreft hun verwachtingen en sommige totaal niet. Wat verder opvallend was dat veel van de trainers die in de bijlage 2011-2012 aan het woord kwamen dat voor aanvang van het seizoen 2012-2013 niet meer zullen doen of voor een andere vereniging hun verwachtingen mogen uitspreken. Waren in het eerste deel van ‘Trainerswisselingen met stormkracht door het Amateurvoetbal in Noord Groningen.” de klasses 1t/m 3 van het zaterdagvoetbal aan de beurt, in deel twee zijn dat de vierde klasse van het zaterdagvoetbal.

Volle bak

De eerste club die we op de ranglijst tegen komen is het op de zesde plaats staande Poolster dat na dit seizoen afscheid neemt van trainer Jur Smit. De in Winsum wonende voetbaltrainer verkast naar OKVC uit Oldehove en zijn plaats in Spijk wordt overgenomen door de bij SC Scheemda vertrekkende Guus Zantinga. De trainer die vorig seizoen met SC Scheemda mag proberen om met de ‘Spieksters” de stap naar de derde klasse te maken, een kans die er ook dit seizoen nog inzit trouwens. Jur Smit kennende zal hij in de tweede helft van het seizoen ‘volle bak” gaan met zijn team om via een eventuele nacompetitie Poolster in de derde klasse te brengen. Die kansen bestaan er ook nog voor De Fivel dat op de 7e plaats staat en door een goede serie nog een rol kan spelen. Bij het ‘andere Oranje” uit Zeerijp vertrekt Jeroen Korpershoek die even andere prioriteiten heeft in de 2e helft van 2012. Korpershoek wordt opgevolgd door de 29 jarige Ronald Vermeulen die de klus in Zeerijp samen met Alex van der Galiën gaat doen. Het duo werkt nu samen bij GRC Groningen en die samenwerking wordt bij De Fivel voortgezet.

Kwaliteitsinjectie

Godlinze werd door velen als de te kloppen ploeg gezien want de ‘Glinsters” hadden voor aanvang van het seizoen een behoorlijke kwaliteitinjectie ondergaan. Maar liefst 12 nieuwe spelers kwamen naar Godlinze en trainer Peter Ernst verwachtte dat zijn ploeg een belangrijke rol zou gaan spelen aan de top van de ranglijst. Op plaats tien is Godlinze echter terug te vinden maar Peter Ernst en Godlinze zijn nog niet opelkaar uitgekeken want volgend jaar zal Ernst aan zijn vijfde jaar als hoofdtrainer beginnen bij de vierde klasser. Op de 12e plaats vinden we Stedum terug dat een uiterst tumultueus seizoen doormaakt. Na de maand september hadden de Stedumers uit vier duels negen punten en er leek iets moois te gaan gebeuren in Stedum. Na 11 wedstrijden staan de Stedumers echter nog maar op tien punten en besloot Krijno Bos enkele weken geleden zijn contract in te leveren. De Middelstumer besloot direct dat het zijn definitieve einde van zijn loopbaan betekende en oud-trainer Leendert Nieborg werd zijn opvolger tot het einde van het seizoen. Voor Nieborg en zijn selectie is te hopen dat het blessureleed eens een tijdje ophoudt want daar heeft men bij de vierde klasser zijn portie wel van gehad. Ronald Werkman, Jaap en Siebrand Dijkema waren of zijn al een tijdje uit de running en men hoopt in Stedum als dragende spelers de vierde klasser weer richting de middenmoot gaan brengen.

Niet verbaasd

Ik heb de ploeg die de laatste plaats inneemt in vier C, Ezinge, nog niet zien spelen maar als inwoner van Ezinge hoor en lees ik natuurlijk wel eens wat. Dan is de kreet ‘horen zien en zwijgen” van toepassing want we klappen niet uit de school. Ik was dan ook niet verbaasd dat Wobbe de Vries en Ezinge niet voor een derde jaar met elkaar verder gingen. Dus is er een vacature bij Ezinge en in het geruchtencircuit gonst er wel wat maar, ook daar kan en wil ik niets mee. We zullen het allemaal zien want een interessante klasse is een zeker een waarheid als het om de trainerswisselingen gaat.