Trainerswisselingen met stormkracht door Amamateurvoetbal in Noord-Groningen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Op oudejaarsavond bladerde ik nog eens door de voetbalbijlage seizoen 2011-2012 van de Ommelander Courant. Een krant vol interviewtjes met trainers die allemaal een voorbeschouwing op het komende seizoen loslieten.

Op oudejaarsavond bladerde ik nog eens door de voetbalbijlage seizoen 2011-2012 van de Ommelander Courant. Een krant vol interviewtjes met trainers die allemaal een voorbeschouwing op het komende seizoen loslieten.

 

 Klaas_van_der_Ploeg

 

 Klaas van der Ploeg zet voorlopig een punt achter zijn trainersloopbaan

 

Bij het doorlezen bleek dat veel trainers het goed gezien hadden wat betreft hun verwachtingen en sommige totaal niet. Wat verder opvallend was dat veel van de trainers die in de bijlage 2011-2012 aan het woord kwamen dat voor aanvang van het seizoen 2012-2013 niet meer zullen doen of voor een andere vereniging hun verwachtingen mogen uitspreken. Als we het rijtje langs gaan wat de clubs in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant dan zal Marc van Meel volgend seizoen bij Viboa als hoofdtrainer de pers te woord staan. Bij CVVB is men er nog niet uit wat de opvolging van Rolf de Boer betreft. De Boer en CVVB besloten in december 2011 niet verder met elkaar te gaan wat voor beide partijen enkele weken later direct een einde aan de samenwerking werd gemaakt.

Alles bij de oude

Bij Loppersum bleef alles bij het oude en zal trainer Jaap Danhof ook in het seizoen 2012-2013 als hoofdtrainer bij de Lopsters werkzaam zijn wat ook geldt voor Martijn Elzinga die als tweede trainer bij de Lopsters actief is. In de derde klasse C van het zaterdag voetbal heeft Jeroen de Munck het prima naar zijn zin bij de Heracliden. De voetbalvereniging, die in 2011 afscheid nam van clubicoon Dirk Nienhuis, zag een verdere samenwerking met De Munck ook wel zitten zodat het contract werd verlengd met de hoofdtrainer. Bij Corenos is er wel een wisseling van de wacht te melden want daar volgt Jaap van der Ploeg zijn naamgenoot Klaas van der Ploeg op. De huidige trainer van Corenos kan zijn trainersactiviteiten niet meer combineren met zijn werkzaamheden en zet( voorlopig) een punt achter zijn trainersloopbaan. Een loopbaan die hem naast drie keer hoofdtrainer bij Corenos ook bij Aduard 2000, Hunsingo en Stedum voor de groep bracht.

Jaap van der Ploeg komt over van FC LEO uit Leens waar Van der Ploeg vanuit de vijfde klasse doorstoomde naar de derde klasse. Een prestatie van formaat waar de nieuwe trainer, Jan Jaap Zijlstra, op verder mag borduren. Zijlstra was vier jaar lang actief bij Viboa als assistent van hoofdtrainer Hans van der Ploeg en ziet in FC LEO een prachtige uitdaging om als hoofdtrainer zijn rentree in het amateurvoetbal te maken.

In Middelstum wordt of is ongetwijfeld het contract met trainer Frank Konneman verlengd. Ondanks veel blessureleed in de selectie van de Middelstum presteert de ploeg prima en is dan ook terug te vinden op de vierde plaats. Een plaats die veel perspectief biedt richting het toetje, zoals de nacompetitie ook wel genoemd wordt.

Nieuwe hoofdtrainer

Bij Noordwolde kunnen ze ook op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer want Marinus Siekman stopt daar naar dit seizoen. Siekman en Noordwolde begonnen ongelukkig aan het seizoen en dat heeft er voor gezorgd dat Noordwolde in de onderste regionen van 3C terug te vinden is. Tot nu toe nog geen witte rook uit de schoorsteen van de kantine want het bestuur is nog druk op zoek naar een opvolger van Siekman.