Hera-dames als calendar-girls

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

clip_image001_40178a

Een voetbalseizoen lang organiseren de leden van voetbalvereniging SV de Heracliden uit Uithuizermeeden acties voor het goede doel: Heracliden voor Spieren. Er wordt zoveel mogelijk geld verzameld om hiermee een dag iets leuks voor kinderen met spierziekten te kunnen organiseren.

Ieder team van deze voetbalvereniging organiseert een eigen actie en volgens het hiervoor opgemaakte ‘rooster’ zijn de beide dameselftallen van de zaterdagvereniging in april 2012 aan de beurt. De bekende en succesvolle speelfilm Calendar Girls inspireerde de 30 voetbaldames. In deze speelfilm uit 2007 besloot een groep Engelse vrouwen op middelbare leeftijd naar aanleiding van een sterfgeval binnen hun gemeenschap geld in te zamelen voor het kankerinstituut. Het besluit om een naaktkalender te maken zette in hun omgeving alles in rep en roer maar werd een enorm succes.

Er zijn een paar parallellen. Ook de dames van Heracliden zamelen geld in voor een goed doel, ook hun actie brengt de gemoederen binnen de vereniging in rep en roer en ook binnen de damesteams waren er wel wat speelsters die het idee leuk vonden maar ook (te) gewaagd. Groot verschil is dat de Hera-dames wat leeftijd betreft ruim onder de middelbare leeftijd zitten wat mogelijk van invloed is op de interesse voor dit initiatief! “Hera-dames uncensored” zal de titel van de actie zijn.

Met medewerking van de firma Grafex, grafisch centrum Uithuizen en fotografe Bianca Pieterman zal deze kalender tot stand komen en zal de totale opbrengst van deze actie ten goede komen van het goede doel. De opnamedata’s en fotolocaties zijn inmiddels bekend en worden stipt geheim gehouden om pottenkijkers te weren.

Snel

De kalender zal in een beperkte oplage worden gemaakt en de eerste bestellingen komen via een speciaal actie e-mailadres (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) reeds binnen. Belangstellenden worden geadviseerd snel een bestelling te plaatsen, want op=op. De kalender wordt voor 9,95 euro aangeboden. Op de actiewebsite (svs.svdeheracliden.nl ) is volop informatie te vinden over de seizoensactie van de voetbalvereniging en is dagelijks te volgen wat de opbrengst van de actie bedraagt. Momenteel staat de eurometer op bijna 5000 euro. De activiteitencommissie van het project hoopt aan het eind van de actie ongeveer 10.000 euro ingezameld te hebben om hiermee wat moois te kunnen doen voor kinderen die niet zomaar kunnen voetballen.