De derby Eenrum-Kloosterburen extra beladen door stunt Eenrum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 Kloosterburen                                                                                        Eenrum

377958_101816666605178_100003305343621_7696_864358036_n

                                                                                                                                    

 

De stunt van de actiegroep ‘Driepunten terug naar Eenrum” is binnen de voetbalvereniging Klooosterburen sportief ontvangen. Kloosterburen won enkele weken de derby tegen Eenrum met 5-2 en dat zat de Eenrumers niet lekker. Daarom werd een belangrijk onderdeel van het sportcomplex Westerklooster ontvreemd. Het bord bij de ingang van het sportcomplex moest het ontgelden zo was door de ‘ontvoerders bedacht.

In een van de laatste dagen van 2011 was het plan goed dicht getimmerd en werd het bord uit Kloosterburen weggehaald en naar Eenrum gebracht. Bij de ingang van het kermisdorp bij uitstek hangt het nu en de Eenrumers hebben een eis bedacht dat 3 winstpunten in de derby Eenrum-Kloosterburen voor de thuisclub moeten zijn. In Kloosterburen worden er echter ook al snode plannen gesmeed om de buren een poets te bakken. Daar zal het echter niet bij blijven want de trotse koploper in de vijfde klasse van het zondagvoetbal wil ook de zege.

Dat vertelde voorzitter Ron Bolt die wel waardering voor de Eenrum-stunt had.

‘De stunt van de actiegroep ‘Driepunten terug naar Eenrum” is fantastisch maar onze wraak zal zoet zijn. Verder zet het nog wat extra ‘druk” op de derby die over enkele maanden op het programma staat. Wij gaan ook in Eenrum namelijk voor de drie punten.”

Duidelijke taal van de Kloosterburen-voorzitter die Eenrum alvast voorbereidt op een ‘tegenactie”.