Vijf clubs uit B-toernooi bij laatste zestien Gala

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

zaalvoetbalstopper_16632h

Liefst vijf clubs uit het B-toernooi zijn doorgedrongen tot de laatste zestien van het Leekster Voetbalgala. Waaronder Leek Rodenburg en Boerakker die al uitgeschakeld waren maar door het afzeggen van Haulerwijk en OKVC weer mee mochten doen en zich wisten te plaatsen voor de volgende ronde.

Vorige week werd de eerste ronde van het A-toernooi gespeeld. SVMH, Pelikaan S, VAKO zon en Leek Rodenburg plaatsten zich op de eerste avond voor de tweede ronde. Pelikaan S werd ongeslagen winnaar van Poule E. Als tweede eindigde VAKO zon, dat daarmee zich ook verzekerde van de tweede ronde. 't Fean '58 werd derde. SVMH werd verrassend winnaar van Groep F, voor Leek Rodenburg en CSVH. Tolbert zon, de verliezend finalist van vorig jaar, werd uitgeschakeld. Grijpskerk, Grootegast, Zuidlaren za, Hoogkerk, Roden en Aduard 2000 hebben zich donderdagavond gekwalificeerd. Roden wist zich als nummer drie in de poule maar net te plaatsen voor de volgende ronde. Dit dankzij een beter doelsaldo dan CSVH - de Hoogkerkers eindigden een dag eerder op de derde plaats- dat afhankelijk was van de resultaten van de resterende poulewedstrijden. Vrijdag werden de laatste poulewedstrijden afgewerkt. ONR, Peize, VEV'67 en Marum plaatsten zich rechtstreeks. ONR won alle wedstrijden in Poule I. Peize, dat slechts een keer verloor, werd tweede. Boerakker eindigde op een derde plaats. Poule J was een prooi voor VEV'67. De Leeksters wonnen alle wedstrijden. Marum werd tweede, voor Opende. De laatste beste nummers drie werden ook bekend. Boerakker en CSVH schaarden zich definitief bij de laatste zestien, ten koste van 't Fean '58 en Opende. De drie avonden trokken in totaal vijfhonderd toeschouwers meer dan vorig jaar.

Komende zaterdag (vanaf 16.00 uur) wordt de tweede ronde van het A-toernooi gespeeld. Vijf clubs zijn afkomstig uit het B-toernooi: Pelikaan S, Leek Rodenburg, Boerakker, SVMH en FC Grootegast.

Poule-indeling tweede ronde:

P: Pelikaan S, Leek Rodenburg, Grijpskerk en Boerakker

Q: VAKO zondag, SVMH, Grootegast, Roden

R: Hoogkerk, Peize, VEV'67, Zuidlaren zaterdag

S: ONR, Marum, Aduard 2000, CSVH

Voor alle resultaten en meer informatie: www.lvgala.nl