Lammie Wiemann(v.v.Zuidhorn): Leef vandaag alsof het je laatste dag is!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Lammie Wiemann staat nog iedere thuiswedstrijd van haar zoon langs de lijn. Een van haar favoriete voetballers is Jari Litmanen en haar lijfspreuk is "Leef vandaag alsof het je laatste dag is". Dat, en nog veel meer, vertelt de als hoofdverpleegkundige op de afdeling verloskundige werkzaam zijnde Lammie aan Puurvoetbalonline.

Lammie Wiemann staat nog iedere thuiswedstrijd van haar zoon langs de lijn. Een van haar favoriete voetballers is Jari Litmanen en haar lijfspreuk is "Leef vandaag alsof het je laatste dag is". Dat, en nog veel meer, vertelt de als hoofdverpleegkundige op de afdeling verloskundige werkzaam zijnde Lammie aan Puurvoetbalonline.

227525_104881472935904_100002421558869_43675_2268547_n

 

Foto: Gino Wiemann Zuidhorn

Lammie wat heb jij met de voetbalvereniging Zuidhorn: We wonen sinds 1993 in Zuidhorn vanuit de stad. Onze zoon voetbalde bij GVAV en ging toen naar vv Zuidhorn. Als moeder sta je langs de lijn zoveel mogelijk op zaterdagochtenden. Je ziet die jongens groter worden en blijft ze volgen, nu nog steeds staan we elke thuiswedstrijd langs de lijn. 

Ben jij zelf ook actief bezig met sport: Twee keer per week ga ik naar de sportschool, bodypump en cardio

Bij jouw Facebook-info zag ik bij jouw favorieten ook John Rep staan. Snap jij dat Rep totaal aan de grond heeft gezeten: Was als pubertje een fan van hem. Ja een oorzaak, ik weet het niet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik alle verhalen daarover ook niet gelezen heb. Wel een interview op tv waarin hij vertelde er weer bovenop te zijn.

Verder behoort Jari Litmanen tot jouw favorieten. Kun je uitleggen waarom: Jari vond ik een prachtvoetballer en een prachtmens. Bescheiden rustige man, leuk koppie en speelde bij Ajax natuurlijk. Zijn rol in het team was van grote waarde!

Jouw man, Gino Wiemann, maakt onder andere sportfoto's. Als je een sporter uit mocht kiezen waar Gino voor jou een foto van mag maken, waar zou je keuze op vallen: Luis Suarez of Gerard Kemkers. Louis moet ik altijd om lachen, goede voetballer, guitige kop. Gerard, goede sporter, coach en goed mens volgens mij, local hero!

 

Het incident van vorige week tijdens de wedstrijd Ajax-AZ heeft weer de roep om een voetbalwet doen versterken. Zijn de KNVB en Den Haag niet veel te laks in het nemen van beslissingen: Wat mij betreft mag het inderdaad krachtiger, zo iemand nooit weer een stadion in. Dat moet voor ieder duidelijk zijn en kan dan mogelijk preventief gaan werken. Strenge duidelijke regels, ook wat gedrag betreft en de sancties ook consequent en daadkrachtig. 

 

Jij bent in het UMCG werkzaam op de verloskunde. Merken jullie al een beetje van de komende bezuinigingen: We hebben een LSS gehad en onze bezuinigingen daarmee al gehaald. De komende bezuinigingen, weet niet wat ons dat brengt. Wel onrust bij de zorgadministratie. 

FC Groningen won de laatste wedstrijd met 1-0 van Utrecht wat een goed resultaat was. Toch spelen de Groningers moeizamer dan vorig jaar: Dat klopt, niet een echte goaltjesgetter….verdediging????? hopelijk een frisse start na de winterstop!

Nederland zal op het EK van 2012 niet bij het eerste vier eindigen: Zou kunnen, maar ik ben toch positief ingesteld! Mijn hoop is er nog wel op gevestigd hoor.

Ajax was/is ook mijn favoriete club maar op dit moment is het er een grote bende. Wat moet er in Amsterdam gebeuren om de club weer gezond te maken: Eerlijk gezegd; ik weet het niet. Al die zogenaamde kenners, ik weet het echt niet. Je weet ook alleen maar wat je hoort in de media en daar heb ik ook nog wel eens twijfels over..

Jouw spreuk ’Leef vandaag alsof het je laatste dag is” vind ik prachtig om te lezen. Helaas doen we daar niet allemaal aan. Is dat iets waar jij je over verbaast: Nee ik verbaas me er niet over. Veel mensen staan er niet bij stil dat het zo snel anders/over kan zijn. Dat doe ik ook niet elke dag, maar ik probeer wel alles er uit te halen Je moet niet terug kijken en denken: had ik maar…. Jij gaat nu ook je droom waarmaken Johan, super!