FC LEO club van het jaar 2011 voor Puurvoetbalonline

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 fcleo2                          FCLeo

Bij veel verenigingen is de sportkantine en het sportcomplex deze dagen hermetisch afgesloten. Geen activiteit vindt er plaats want het is tijd voor de kerstkalkoen, oliebollen en de alcoholische versnaperingen. Bij een vereniging, er zullen ongetwijfeld meerdere zijn, is het in de laatste week van het jaar een en al activiteit en dat is FC LEO uit Leens. Kerstzaalvoetbal, Sjoelen+snert eten, de Marne-penaltybokaal organiseren kortom een en al bedrijvigheid in en rond de kantine zoals in het verslag te lezen valt. De voorbereidingen voor het traditionele sjoeltoernooi begonnen al vroeg in de middag. Lammert Rozema met hulp van Eiko Medema (soms andersom) maakten de snert voor de deelnemers en bezoekers aan het toernooi. Er hadden zich voor de sjoelavond 11 teams aangemeld die door Pieter Booneschansker werden ingedeeld. In 5 ronden werd er fanatiek maar vooral gezellig tegen elkaar gestreden.

In de pauze werd de snert geserveerd door Eiko Medema en Peter Schikan en de aanwezigen waren het unaniem eens, de snert was goed gevuld en overheerlijk. Al was er een enkeling die bruine bonensoep lekkerder hadden gevonden, maar ja snert is nu eenmaal de traditie.

Aan het eind van de avond maakte Pieter Booneschansker de balans op kwam het team met Jaap van Wieren, Pieter Rozema, Geert Hovius en Rita Reinders had de meeste wedstrijden gewonnen. Gevolgd door de Sjoeligans, Ben van Duinen, Hans Schepenaar, Eduard Zuidema en Martijn Schepenaar. De derde plaats was voor team de Wisselspelers, Pieter Booneschansker, Adje Schepenaar, Sietse Tammens en Eddie Tammens.

Daarna was het de beurt aan Klaas Booneschansker om sturing te geven aan het spijkerslagen.

Het was weer een gezellige avond waarbij opgemerkt met worden dat er bij dit oer Hollandse spelletje veel jeugd aanwezig was.

Wat zal er tijdens het bovenstaande evenement nog vaak over 28 mei 2011 nagepraat zijn, de dag dat FC LEO promoveerde naar de derde klasse. Ik was er namens de Ommelander Courant bij op die bewuste zaterdag en wat heb ik die middag genoten in Leens. Wat een ambiance op het sportpark in Leens waar de thuisploeg het duel tegen VVK absoluut niet kon verliezen. Dat gebeurde dan ook niet en het feest kon losbarsten in Leens en omstreken. Een prestatie van formaat waar alles en iedereen een mening overhad en de meesten vonden dat de Leensters niets in de derde klasse te zoeken hadden. Ik deelde die mening niet en verkondigde tegen velen, en o.a Gert Jan van der Ploeg kan dat bevestigen, dat FC LEO het Loppersum van de derde klasse zou worden. De Lopsters promoveerden in het seizoen 2009-2010 naar de tweede klasse en speelden direct een belangrijke rol in de tweede klasse.

Die rol voorspelde ik ook voor FC LEO en hoewel ik de wijsheid niet in pacht heb, kreeg ik wel gelijk. Ik heb de Oranjebrigade dit seizoen een paar keer zien spelen en alleen tegen CSVH ging het mis. Maar de wedstrijd tegen bijvoorbeeld Eems Boys was een ‘echte” want het team stond met nog 10 minuten te spelen op een 2-0 achterstand. Maar de reserve, s werden weer aangesproken door de mannen van Jaap van der Ploeg en toen het eindsignaal klonk stond het 2-2. Mede door dit resultaat staan de Leensters op een keurige derde plaats in de 3e klasse C van het zaterdagvoetbal. Dat tekent het karakter van FC LEO die naast dat Jan en Martine mijn persoonlijkheden 2011 zijn geworden voor mij de club van het jaar 2011 is.