Finalisten Boshaltoernooi bekend

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

zaalvoetbaldoel Bron: www.tweenul.nl

 

Voor de 17e keer wordt er tussen kerst en nieuwjaar een zaalvoetbaltoernooi gehouden in de Boshal in Loppersum. De toenmalige pachters van de kantine van de Boshal (Kees en Anneke Mulder uit Stedum) hebben het toernooi in 1995 voor het eerst georganiseerd. Dit hebben zij vijf jaar gedaan en vanaf het jaar 2000 organiseren de clubs om beurten dit toernooi.

De Fivel uit Zeerijp is dit jaar de organisator. Het toernooi valt zowel in de smaak bij de spelers als bij de toeschouwers gezien de publieke belangstelling. Jammer is wel dat niet alle clubs met hun eerste elftalspelers mee (kunnen) doen. Ook opvallend is dat er geen enkele hoofdtrainer van de deelnemende verenigingen tijdens de wedstrijden op de bank zit.

Dinsdag speelden Stedum, Middelstum 't Zandt en De Fivel hun voorronde. De eerste drie van elke poule gaan door naar de finale-avond, die vanavond (29 december) wordt gehouden. Al na 5 minuten was het duidelijk welke drie ploegen van deze poule naar de finaleronde zouden gaan.

't Zandt heeft, ondanks alle goede bedoelingen, gewoonweg te weinig kwaliteit om te spelen voor de bovenste plaatsen. Met een doelsaldo van 3 doelpunten voor en 40 doelpunten tegen eindigde 't Zandt dan ook op een laaste plaats in de poule. De Fivel eindigde als eerste in de poule, gevolgd door Stedum en Middelstum.

Gisteravond was het de beurt aan Loppersum, Poolster, De Heracliden en sv TEO. Laatsgenoemde haalde evenals 't Zandt geen enkel punt en dus gingen Loppersum (met 9 punten poulewinnaar), Poolster (met 6 punten 2e in de poule) en De Heracliden (3e en 3 punten)) naar de finaleronde.

De geplaatste ploegen worden onderverdeeld in 2 poules van 3 clubs. Zo spelen De Fivel, Poolster en Middelstum in één poule en Loppersum, Stedum en De Heracliden in de andere poule. De winnaars van beide poules spelen dan om de eerste en tweede plaats.

Aanvang van de poulewedstrijden vanavond is om 18.30 uur. Na afloop van de prijsuitreiking is er (live) muziek in de kantine van de Boshal.