Jan en Martine mijn persoonlijkheden 2011

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De maand december is de maand dat er van alles gekozen en verkozen wordt. De sportman, sportploeg en sportploeg van het jaar.

johanfoto

 

De maand december is de maand dat er van alles gekozen en verkozen wordt. De sportman, sportploeg en sportploeg van het jaar.

 De politicus van het jaar, de Tv-persoonlijkheid van het jaar en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Prachtige verkiezingen maar ze zeggen mij helemaal niets. Sportman, sportvrouw en sportploeg allemaal prachtig maar in de provincie Groningen heb ik Nico en Gertjan Groendijk niet bij de genomineerden zien staan. En velen zullen nu zeggen wie zijn dat dan wel. Toevallig weet ik dat omdat ik beide topsporters geïnterviewd heb voor de Ommelander Courant. Beide broers zijn geestelijk gehandicapt maar kwamen in de zomer van 2011 wel met vier Olympische medailles uit Griekenland terug naar Nederland. Een gouden, een zilver en twee bronzen medailles waren de oogst van de Bedumers die op het onderdeel skeeleren Nederland vertegenwoordigden. Niet van terug gezien in de verkiezingen helaas, wat een gemiste kans was voor de, deskundige” jury die de genomineerden voordroegen. Voor mijn verkiezing van de twee persoonlijkheden voor wat betrof 2011 had ik gelukkig geen jury nodig want die jury was ik zelf.

Voor de titel persoonlijkheid van het jaar 2011 wat de mannen betreft kan dat maar een zijn en dat is de man waar ik samen de prachtige rubriek ‘Even bellen met Jan” mee maak. Mooie gesprekken waarvan veel terug te lezen is op Puurvoetbalonline maar ook veel niet. Dan ging het over zaken die twee vijftigplussers bezig hield buiten onze passie, het voetbal, om. Dat waren gesprekken die ik koester als een onbetaalbaar kleinood. Gesprekken met een persoonlijkheid die zijn ziekte draagt op een manier die grenst aan het ongelofelijke en waar iedereen, en dan bedoel ik ook iedereen, een voorbeeld aan kan nemen. Juryrapporten voeg ik niet toe want de trouwe volgers van Puurvoetbalonline hoef ik niet uit te leggen dat Jan deze ‘verkiezing” in 2012 ook gaat winnen.

Was de keuze bij de mannen niet moeilijk die bij de dames was ik het ook unaniem met mijzelf eens. Een vrouw komt maar voor persoonlijkheid 2011 in aanmerking en dat is mijn eigen lieve vriendin Martine. Natuurlijk zal iedereen dat van zijn partner vinden maar ik wilde bij mijn verkiezing geen jury. Martine, of rots, zo als ik haar vaak noem is in de eerste plaats de vrouw achter het succes van www.puurvoetbalonline.nl , verder is het de nooit zeurende partner als ik voor mijn passie onderweg ben. Een vrij weekend en dan zien dat ‘Staaltje” zijn passie achterna reist en vrijdag en zaterdagavond niet thuis is wordt door Martine als normaal ervaren. 2011 was door de beslommeringen op het UMCG geen gemakkelijk jaar en dan druk ik mij nog zacht uit. Maar alles kwam goed en niets leek een mooi afscheid van het UMCG na 31 jaar in de weg te staan. Maar inderdaad leek want het lot besliste anders op 23 december. Een verlies moet in mijn beleving groot gedragen worden en dat is niet iedereen gegeven helaas. Mijn contractueel vastgelegd vertrek gaat gewoon door maar het afscheid nemen van alle collega, s niet. Dat bezorgde bij mij een stoot emotie waar je akelig van werd. Dat werd stoom afblazen op de Peperweg 7 waarbij het dak er bijna afging. Martine, de rust zelf als altijd, liet mij praten, schelden en vloeken. Toen het even rustig was kwam er een opmerking: Als Mozes niet naar de berg komt dan gaat de berg toch naar Mozes.

Briljant die opmerking vond ook Jan die ik vanmorgen nog even sprak. ‘Johan we hebben al vaker gezegd, en zijn het daar roerend met elkaar over eens, Marijke voor mij en Martine voor jou, die zijn onbetaalbaar!” Weer was ik het met Jan eens want Jan zou, en terecht Marijke gekozen hebben. Daarom, ik heb geen jury nodig om Jan en Martine tot mijn twee persoonlijkheden 2011 uit te roepen!!!