Mijn mening over terugtrekking DIO is anders

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Na het terugtrekken van DIO Groningen uit de competitie, zitten de spelers in spanning of hun verzoek tot overschrijving naar een andere vereniging door de KNVB zal worden ingewilligd.

Na het terugtrekken van DIO Groningen uit de competitie, zitten de spelers in spanning of hun verzoek tot overschrijving naar een andere vereniging door de KNVB zal worden ingewilligd.      

Bron: tweenul.nl 

 De KNVB heeft aangegeven dat de spelers wel een overschrijvingsverzoek mogen indienen. Per individu zal dan bekeken worden of de speler aan één van de dispensatiecriteria voldoet of dat er sprake is uitzonderlijke omstandigheden op basis waarvan overschrijving kan worden verleend. Voor veel spelers is verhuizing uitgesloten, maar kan werk op zaterdag een uitkomst zijn. In dat geval zal de KNVB dus medewerking moeten verlenen bij overschrijving naar een zondagvereniging. Een overschrijving naar een andere zaterdagclub is dus op basis van de dispensatiecriteria uitgesloten. Immers, dan zou er volgens de KNVB ook “gewoon” bij DIO op de zaterdag kunnen worden gespeeld. De KNVB ziet in dit geval volgens ex-assistent-trainer van DIO Ard Torrenga een paar dingen over het hoofd. , De hoofdmacht van de zaterdagafdeling speelt in de laagste klasse, iets waar je als speler uit de hoofdklasse helemaal niets hebt te zoeken. Ook zullen de spelers die nu in zaterdag 1 spelen hier helemaal niet blij mee zijn. Het zou betekenen dat deze (mindere) spelers naar het tweede elftal worden verbannen. De kans is dan vrij groot dat deze jongens zullen bedanken als lid.''

Torrenga vervolgt: ,Daarbij komt, dat de spelers met valse beloftes bij de club zijn gehaald en/of gebleven. De spelers hebben het dan ook helemaal gehad met (het bestuur van) DIO en willen absoluut niet meer uitkomen voor de club. Er is een onwerkbare situatie ontstaan door wanbeleid van de manager en een zeer zwak bestuur.'' Torrenga hoopt dat de KNVB dit wil inzien, deze situatie niet als normaal ervaart en wat soepeler wil zijn bij eventuele verzoeken tot overschrijving. , Het zou toch zonde zijn dat deze jonge ambitieuze spelers, waarvan een paar ook nog door BVO’s worden gevolgd, de dupe worden van het bestuurlijk falen van de vereniging.''

Mijn reactie:

johanfoto


Bovenstaand artikel las ik op www.tweenul.nl wat ging over de gevolgen voor de zondagvoetballers van DIO. De Stadjerders trokken zich terug uit de hoofdklasse omdat de kosten vele malen hoger lagen dan er aan inkomsten binnenkwam. Daar hoefde je echter niet de Rijks Universiteit van Groningen voor bezocht te hebben om te weten dat DIO een verblijf in de hoofdklasse niet kon ophoesten. Dan heb je een achterban nodig plus een leger aan sponsoren, en die waren er niet. Sponsors hangen geen borden neer bij clubs waar nog geen vijftig toeschouwers komen kijken. Dat vertelde Jitze Drent, de secretaris van het ooit roemruchte PWC uit Westernieland mij in een interview dat ik met hem had voor de Ommelander Courant. Drie borden had PWC, vertelde Jitze, en meer komen er ook niet bij. Een duidelijke constatering van iemand die snapt hoe het werkt. Bij DIO hoopte iedereen voor aanvang van het seizoen dat de voetballiefhebber de weg naar Kardinge zou vinden. Een hoop die na een paar duels al vervlogen was. Het amateurvoetbal, en dan vooral de standaardelftallen, leeft steeds minder in de stad Groningen en dat is jammer. Daarom waren velen dan ook niet verbaasd over de terugtrekking van DIO uit de hoofdklasse. Ik vind het jammer dat oud-assistent-trainer Ard Torrenga de zwarte piet alleen maar bij het bestuur neerlegt want die stonden ook machteloos wat de publieke belangstelling betrof. En over het naar de club halen van spelers, en dat weet ook Ard, heeft ook hij een rol gespeeld. Voetbalkenner als hij is, had misschien wel beter moeten weten. Die had misschien wel moeten zeggen: ‘Doe dat niet, ga naar een club met een achterban, een goede sponsorgroep, en een groot aantal supporters, dat is beter voor je. Ik had mijn mening ook anoniem op www.tweenul.nl kunnen geven maar heb er voor gekozen om het via Puurvoetbalonline te doen. Want in mijn beleving zijn er binnen DIO vele fouten gemaakt, maar niet alleen door het bestuur en de manager…..

Johan