Anticlimax met een positief einde voor Real Cameradas

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

zaalvoetbalnieuw_36498h   Bron: www.tweenul.nl

Afgelopen vrijdagavond was vooraf een veelbelovende speelavond voor het eerste en tweede team van Real Camaradas; beide konden een periodetitel grijpen. Real 1 speelde tegen ZVV Urk 2 en had aan een punt genoeg om zelf direct de periode te pakken en Real 2 moest winnen van directe concurrent CVVB1. Met dank aan Futsal Dragten sleepte Real 1 de periodetitel over de streep.

Tijdens de wedstrijd van het eerste was het direct duidelijk dat Urk niet helemaal naar Zuidhorn afgereisd was om met lege handen te vertrekken. Camaradas daarentegen speelde juist niet alsof er iets te winnen viel. Slordig spel met veel fouten erin gaf Urk de kans om veelvuldig te scoren. Camaradas kwam slecht onder de druk van Urk vandaan en wist zelf het net maar moeizaam te vinden. De verbaasde en teleurgestelde toeschouwers zagen na 50 minuten voetbal dan ook een 7-5 eindstand op het bord. Wedstrijd verloren, periodetitel niet in eigen hand.

Real 2 kon daarna veel goedmaken voor de fans van Camaradas. Echter ging deze wedstrijd op eenzelfde wijze verder als de eerste. Real probeerde het spel te maken maar de tegenstander strafte fouten genadeloos af. CVVB liet zien een stuk verder te zijn dan Real en pakte in het hol van de leeuw dan ook de periodetitel voor de eerste seizoenshelft.

Het slot van de avond was een positief einde. Concurrent voor de periode van Real 1 was Futsal Dragten. Zij speelden in Winschoten gelijk en zodoende kon niemand Real 1 meer inhalen en is de periodetitel een feit. Aan het einde van het seizoen wordt er gespeeld om promotie naar de Eerste Divisie.