26e Leekster Voetbalgala donderdag van start

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

LV_39545h  Bron: www.tweenul

Het 26e Leekster Voetbalgala gaat komende donderdag om 18.00 uur van start. De aftrap wordt verricht door Gerard Bosman, de vorige voorzitter, en Klaas de Rode, de kersverse preses van het zaalvoetbaltoernooi.

"De aftrap als afscheid, samen met jou", stelde De Rode voor. Bosman vond het een mooi eerbetoon. Gerard Bosman was de man die het idee van het Leekster Voetbalgala lanceerde. Geïnspireerd op het befaamde Protos Weering-toernooi in Zuid-Drenthe. Het werd een enorm succes. En na 25 jaar floreert het toernooi nog altijd. Klaas de Rode, die Bosman al eens verving, heeft het stokje overgenomen. Maar niet zonder dat Gerard die jaarlijkse vraag stelde 'wat vond jij het meest memorabele moment van het Gala?' De Rode houdt de succesformule intact.

Er hebben zich dit jaar 47 ploegen aangemeld. De Lauwers, VVSV'09 en Waskemeer debuteren op het toernooi, dat als vanouds in het sportcentrum wordt gehouden. Titelverdediger is Leek Rodenburg. Pelikaan S won vorig jaar het B-toernooi. Het toernooi begint met het B-toernooi, waaraan twintig clubs deelnemen. De clubs zijn verdeeld over vier poules van vijf. De eerste wedstrijden beginnen om 18.00 uur. Vrijdag is de tweede speelronde (aanvang 18.00 uur)

Drie ploegen plaatsen zich voor het A-toernooi. Dat zijn de beide winnaars van de halve finales en de beste verliezende halve finalist. Het hoofdtoernooi is op woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 december. De tweede ronde wordt gespeeld op zaterdag 7 januari, waarna de grote Gala-avond op 14 januari is. Voor de winnaar staat de felbegeerde Henk Assies-trofee klaar, terwijl de nummer een van het B-toernooi de Duurt Louwes-trofee wacht. Tijdens de Gala-avond wordt ook bekend gemaakt wie de beste spelers van het toernooi zijn. Een deskundige jury zal bepalen wie deze eervolle prijs in ontvangst mag nemen. Die jury bestaat uit Ben Boers, Vincent Muskee en Erik Ebbinge, allen werkzaam voor De Krant/De Streekkrant en voetbalspecialisten van de regio.

Kik hier voor meer informatie en het volledige programma.