,Een uitstapje"

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

November en december zijn de maanden dat er door de verslechterde toestanden van de velden regelmatig een voetbalwedstrijd wordt afgelast. Dan wordt er door de redactie van de Ommelander Courant naar alternatieven gezocht. Dat betekent dat het een andere sportdiscipline wordt dan het voetbal. Zo gebeurde het zaterdag 10 december dat ik 's middags in Oostwold was voor het duel Pelikaan S- ZEC en 's avonds bij de korfbalwedstrijd Flamingo's- DWA/Argo in Buitenpost. Aandacht voor andere sporten vind ik mooi want mijn motto is, als je een sport leuk vindt moet je het zeker gaan doen. Daarom ook op www.puurvoetbalonline.nl aandacht voor de korfbalwedstrijd in Buitenpost.

November en december zijn de maanden dat er door de verslechterde toestanden van de velden regelmatig een voetbalwedstrijd wordt afgelast. Dan wordt er door de redactie van de Ommelander Courant naar alternatieven gezocht. Dat betekent dat het een andere sportdiscipline wordt dan het voetbal. Zo gebeurde het zaterdag 10 december dat ik 's middags in Oostwold was voor het duel Pelikaan S- ZEC en 's avonds bij de korfbalwedstrijd Flamingo's- DWA/Argo in Buitenpost. Aandacht voor andere sporten vind ik mooi want mijn motto is, als je een sport leuk vindt moet je het zeker gaan doen. Daarom ook op www.puurvoetbalonline.nl aandacht voor de korfbalwedstrijd in Buitenpost.

KORFBAL_ARGO

 Spelmoment uit het korfbalduel Flamengo's- DWA/Argo       foto: Proshoot.nl  Dirk van der Kamp Tolbert

Bron: Ommelander Courant                                                           door: Johan Staal

 DWA/Argo zinde op revanche na de ruime nederlaag van vorige week tegen Harich. Twee nederlagen op rij moesten gevolgd worden door een overwinning vond het team. Helaas trok Flamengo, s uit Buitenpost, na een zeer spannende eerste helft, uiteindelijk met 13-5 aan het langste eind. Door deze derde nederlaag komt de gevarenzone angstig dichtbij voor het team uit Bedum en Winsum maar gezien het vertoonde spel hoeft men zeker nog niet te wanhopen.

Na de off day in de wedstrijd tegen Harich, die met 15-4 werd verloren, moest DWA/Argo zaterdag in Buitenpost aantreden tegen het sterke Flamengo's. De ploeg uit Buitenpost stond met vijf punten uit vier duels op een derde plaats en de combinatie uit Winsum en Bedum vond zich terug op de vijfde plaats met vier uit vier. Voor DWA/Argo was het dus zaak om met een goed resultaat huiswaarts te keren omdat het anders volgens trainer/coach André Pettinga in de onderste regionen terecht zou komen.,,We begonnen met twee overwinningen in de eerste duels sterk aan het seizoen maar helaas gingen de laatste twee duels verloren. We moeten dan ook proberen om hier met een goed resultaat weg te komen. Anders kom je in de lagere regionen terecht wat na onze prima start van de competitie jammer zou zijn.”

Pettinga, zelf elf weken geleden geopereerd aan zijn kruisbandblessure die hij in het kampioensduel van de vorige zaalcompetitie had opgelopen, kon voor het duel in Buitenpost weer beschikken over Jacob Schram. De aanvoerder van DWA/ARGO was twee weken niet aanwezig geweest wat uiteraard een behoorlijke slok op een borrel scheelt. Met Schram weer in de gelederen waren de Groningers dus op volle sterkte wat ook gold voor de Friese ploeg volgens de omroepster in sporthal ‘De Houtmoune”. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Veldma die om kwart voor acht het beginsignaal van de wedstrijd tussen Flamengo's en DWA/Argo gaf.

Afwachtend

De beginfase kenmerkte zich duidelijk door het feit dat beide teams een afwachtende houding aannamen. Er gingen wel regelmatig ballen richting de twee korven maar gescoord werd in de eerste zes minuten van het duel niet. Daar kwam in de 7e minuut verandering in toen DWA/Argo een vrije worp toegewezen kreeg van scheidsrechter Veldma. Aanvoerder Jacob Schram belastte zich met dit klusje en de topscoorder van de Winsum Bedum Combinatie maakte geen fout:0-1. De thuisploeg had in de beginfase van het duel duidelijk moeite met de geroutineerde bezoekers en het duurde tot de 14e minuut voordat de aanhang van de thuisploeg kon juichen. Harold Piersma bracht beide teams weer op gelijke hoogte. Het juichen van het thuispubliek verstomde echter snel want Marianne Lanenga bracht DWA/Argo op een 2-1 voorsprong. In de middenfase van de eerste helft creëerden beide teams zich de nodige kansen maar vaak stuitte de bal via de rand van de korf het veld weer in. In de 18e minuut kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte met de bezoekers. Zo bleef het een spannend duel waarbij de kansen om aan de leiding te komen een achttal minuten aan beide ploegen niet besteed waren. DWA/Argo zette de aanvallen steeds goed op maar ontbeerde net dat beetje geluk om tot een geslaagde doelpoging te komen.

Juichen

Vier minuten voor het rustsignaal kon het team van coach André Pettinga toch weer juichen. Jacob Schram bracht met zijn tweede treffer van de avond zijn ploeg weer aan de leiding:3-2. Weer konden de bezoekers niet lang van de voorsprong genieten want in de 27e minuut scoorde ook Harold Piersma zijn tweede treffer van de avond dat de 3-3 betekende. Zo bleef het een ongewoon spannend duel in Sporthal ‘De Houtmoune”. Twee minuten voor het verstrijken van de eerste dertig minuten kwam de thuisploeg voor de eerste keer op voorsprong. Enkele seconden later kwam daar nog een treffer bij zodat de rust aanbrak met een 5-3 tussenstand. Na de korte rust kwam Flamengo, s wel op een hele bijzondere manier op 6-3. Gert Jan Stulp gooide in de tweede minuut na de rust de bal bij het uitverdedigen tegen het achterhoofd van scheidsrechter Veldma. Voordat Stulp kon reageren kwam de bal bij aanvoerdster Sjoukje Attema die de 6-3 door de korf gooide. Na deze bijzondere treffer ging het snel qua scoreverloop in het voordeel van de thuisploeg. De aanhang, die de sporthal in Buitenpost met spandoeken had versierd, kwam nu aan hun trekken want hun favorieten trokken het duel helemaal naar zich toe. Op 7-3 zag het er nog even naar uit dat DWA/Argo terug in de wedstrijd kwam maar de treffer van Gert Jan Stulp werd direct weer met een tegentreffer beantwoord. Dit was ook bij de stand 9-4 het geval toen de voor Catharina Oostra ingevallen Natasja Schuuring de 9-5 voor haar rekening nam. Flamingo's beantwoordde de score van hun gasten direct en DWA/Argo- coach André Pettinga zag dat zijn ploeg een verloren duel speelde. Pettinga bracht de twee reserves Marcel Stinissen en Jasper Warringa dan ook nog binnen de lijnen voor Gert Jan Stulp en Casper van der Laan zodat iedereen zijn of haar speelminuten kreeg. In de slotfase bepaalde het sterke Flamengo, s uiteindelijk de eindstand op 13-5 maar constateerde André Pettinga dat zijn ploeg beter had gespeeld dan een week eerder tegen Harich.,,We speelden echt niet slecht want opbouwend en verdedigend stonden we goed. We hadden echter bepaald geen geluk in de afwerking. Dat is natuurlijk ook de verdienste van Flamengo's die ik als een van de kampioenskandidaten beschouw. Zeker in de eerste helft hebben we prima partij gegeven dus wat dat betreft ben ik niet ontevreden over onze prestatie hier in Buitenpost.”

DWA/Argo: Slangenberg, Lanenga, Oostra( Natasja Schuuring), Jansma, Schram, Van der Laan( Stinissen), Leo Schuuring, Stulp(Warringa).

Scores DWA/Argo: Schram 2, Lanenga, Stulp, Natasja Schuuring.