Mini shetlander Annabel is goed voor flinke opbrengst Heracliden voor Spieren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

1323795541NSchijt_015

Afgelopen zaterdag organiseerde het veteranenelftal van SV de Heracliden een actie voor Heracliden voor Spieren. Een voetbalseizoen lang organiseren de leden van deze  voetbalvereniging uit Uithuizermeeden acties om zoveel mogelijk geld te verzamelen om hiermee iets leuks voor kinderen met spierziekten te kunnen organiseren.  Het 4e elftal, ook wel respectvol de oudste senioren genoemd, hadden (uiteraard) een Oud Hollands spel van zolder gehaald: Schijt je Rijk.

Meestal wordt voor dit spel een koe van stal gehaald en dit was aanvankelijk ook de bedoeling. Toen het speelveld voor dit spel werd uitgezet besloot men af te zien van een koe omdat een koe doorgaans wat schrikkeriger is dan bijvoorbeeld een mini-Shetlander. Het Schijt je Rijk veld had men naast speelveld 2 uitgezet en op dit speelveld zouden de veteranen die middag een competitiewedstrijd spelen tegen de ‘senioren’ van Corenos.

Om 12 uur werd de mini shetlander Annabel aangevoerd. De familie Van Breugel leende dit paardje uit en het moet gezegd… ze leek er zin in te hebben. Op het moment dat Annabel uit de trailer werd gehaald liet ze nog een verse dampende hoeveelheid mest achter in dit vervoermiddel en kon ze hierna naar hartenlust dartelen op het trainingsveld alwaar het Schijt je Rijk veld was uitgezet. Direct naast veld 2. De wedstrijd Heracliden 4 –Corenos 4 zou om 14.30 uur beginnen en eigenlijk hoopte iedereen dat Annabel voor die tijd al een keuze zou hebben gemaakt.

Het was de taak van Annabel om ergens wat mest achter te laten. Het speelveld was verdeeld in 360 vakken. Al deze vakken waren door de spelers van Hera 4 a 2 euro per stuk verkocht. Iedere koper had zich op deze wijze verzekerd van 1 vierkante meter van dit speelveld en zou winnen als Annabel precies in zijn/haar vakje haar behoefte zou doen.

Annabel had het die middag prima naar haar zin. Ze rende, rolde, hinnikte, bokte, schopte en graasde lekker op het trainingsveld. Volgens het reglement werd Annabel maar liefst  5 uren (van 12 uur tot 17 uur) de tijd gegeven te schijten (vandaar de naam van dit spel) en dat zou doorgaans toch voldoende moeten zijn. De organisatie van het spel zag het aan, kreeg het steeds kouder en had er eigenlijk  geen rekening mee gehouden dat Annabel de boel die middag misschien wel even zou ophouden. Want dat was wat het dier deed, er kwam zelfs geen klein keuteltje..., ondanks aanmoedigingen van de organisatie en diverse deelnemers die die middag een kijkje kwamen nemen.  Ondertussen werd op veld 2 de wedstrijd van Heracliden 4 gespeeld. De concurrent uit Roodeschool won de wedstrijd met 1-3 en Annabel zag het allemaal aan en stoorde zich nergens aan.

Om klokslag 17.00 uur besliste het linkerachterbeen van Annabel de winnaar van het Schijt je Rijk spel van Heracliden 4. Hierin voorzag het reglement dat voorschreef dat bij een gebrek aan mest op dat moment de plaats van dit been beslissend zou zijn.  Club-icoon Theo Buikema, huisschilder, aanvoerder van het 1e elftal en trouw deelnemer aan allerlei clubacties bleek de gelukkige winnaar van een fraaie Philips LCD TV welke voor deze actie beschikbaar was gesteld door een anonieme sponsor. Hierdoor konden de veteranen van de vereniging 720 euro schenken aan de seizoensactie en kon na afloop gesproken worden over een geslaagde actie. Om 17.00 uur werd Annabel naar huis gebracht en kon ook zij terugzien op een geslaagde middag in Uithuizermeeden.

 Op de foto:

De veteranen van Heracliden 4 met hun mascotte van afgelopen zaterdag. De mini shetlander Annabel bracht geen geluk. Hera 4 verloor de wedstrijd en Annabel deed niet waarvoor ze uitgenodigd was…