ZNC riant aan de leiding

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

ZNCBron: www.tweenul.nl

 

Koploper ZNC gaat de winterstop in met een mooie voorsprong van zeven punten op nummer twee Muntendam. In het laatste duel van 2011 bij laagvlieger Alteveer behaalde de ploeg uit Zuidbroek een moeizame, maar verdiende 1-3 overwinning.

ZNC begon goed en had binnen de minuut op voorsprong moeten komen, maar topscorer Joop Uuldriks wist alleen voor de Alteveer doelman deze buitenkans niet te verzilveren en ook de rebound was aan ZNC niet besteed, want ook Raoul Grasmeijer zag z`n inzet gekeerd. Een dikke tien minuten later was het wel raak, toen Uuldriks een prima pass op Roy Woldhuis afleverde en dat betekende 0-1. Keeper Hein Keesom van ZNC moest zich het eerste kwartier zelf warm houden, want Alteveer kwam zelfs niet in de buurt van zijn doelgebied.

Toch speelde koploper ZNC niet haar beste wedstrijd, het tempo lag veel te laag, de passing werd steeds onnauwkeuriger,de afwerking was weer eens veel te slordig en ook verdedigend oogde het bij tijden erg chaotisch. Daardoor gaf het Alteveer de kans om steeds beter in de wedstrijd te komen en dat leverde een aantal mogelijkheden op voor de jonge geel-zwarten. De gelijkmaker in de 36e minuut kwam weliswaar voort uit een buitenspelsituatie, maar was desondanks niet eens helemaal onverdiend. Ruststand 1-1.

Beter resultaat

In de 2e helft probeerde ZNC de wedstrijd wat meer te domineren en dat lukte aardig, hoewel ook nu het spel nog niet geweldig was. Na tien minuten spelen was het Joop Uuldriks, die een corner van Woldhuis onhoudbaar inkopte 1-2. Uit één van de weinige vloeiende ZNC aanvallen, was het Roy Woldhuis, die 20 minuten voor het einde de wedstrijd besliste 1-3.

Alteveer gaf de laatste twintig minuten alles voor een beter resultaat, maar dat leverde wel wat hachelijke situaties voor de ZNC goal op, maar geen doelpunten.