Grote ontlading Kloosterburen na behalen periodetitel

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Kloosterburen   Bron: www.tweenul.nl

Afgelopen weekend is het carnaval opnieuw losgebarsten in Kloosterburen. Geen verkleedpartijtje maar ditmaal was de eerste periode het gevolg van een groot feest. Tegen Koploper Engelbert werd met 3-1 gewonnen, en doordat Blauw Geel – FVV uiteindelijk 1-2 was geworden werd Kloosterburen met 1 doelpunt in het voordeel de zogeheten periodekampioen. De ziekenboeg bij Kloosterburen is nog niet leeg want zonder vaste waarde Bert ‘Hamstringetje’ Mennes, talentje Sebastiaan ‘Zwinkels’ Frik, Bart ‘rauwdouwer’ Korhorn en onze grens Theo ‘Tude’ Bos (die een grens-waardig vervanger vond in de persoon van Harry Reitsma) kon de wedstrijd beginnen.

Nadat het de hele week geregend had en het trainingsveld bijna onbespeelbaar was geworden werd er rekening gehouden met een afgelasting. Niet was minder waar, want de topper uit deze klasse kon zijn doorgang vinden op sportpark Westerklooster. Onder leiding van Dhr. Visscher begon de wedstrijd met als inzet de eerste periode. Engelbert dat hier de beste papieren voor had doordat deze koploper met 2 punten voorsprong aan de wedstrijd kon beginnen. Het begin van de wedstrijd was voor de gastheren uit Kloosterburen. Met redelijk tot goed combinatievoetbal werd de bal snel rondgespeeld, maar grote kansen bleven uit. Via een handsbal aan de kant van Engelbert in het strafschopgebied kon de eerste echte grote kans worden genoteerd. Maar met een specialist als Arjan van der Klei in je team is zo’n buitenkansje een peulenschil. Rustig en geconcentreerd als hij dat kan werd deze strafschop links in de onderhoek piekfijn benut. Hierna veranderde het spelbeeld enigszins. Ook Engelbert kwam hier en daar wat gevaarlijk op de zwart/witte helft maar kon voor de goal niet tot grote kansen komen. Via een vrije trap, metertje of 10 over de middellijn van wederom Arjan van der Klei kon Johan Timmer met zijn kruintje de bal via de binnenkant van de paal ietwat gelukkig binnenwerken. Keeper Heckman voor de tweede keer volstrekt kansloos. En voor Kloosterburen de ‘o zo gewenste’ ruimere marge. Engelbert begon meer druk te zetten, maar kon ook nu nog geen grote kansen afdwingen. De enige keer dat het echt in de buurt was, was na een kopbal van Van der Lyke, die voor hen zeer ongelukkig, op de kruising belandde.

In de rust werden de zaken van de eerste helft doorgesproken. We moesten nog scherper gaan worden in de duels, nog meer duels gaan winnen en vooral de eerste 20 minuten volop druk zetten op de achterhoede van Engelbert. Dit resulteerde uiteindelijk na een minuut of 5 in een snoeiharde poeier van Jos Streefkerk. Ook hierbij was keeper Heckman weer kansloos. Na deze derde dreun die Engelbert voor de kiezen kreeg begon het meer druk naar voren te zetten. Achterin werden daardoor meer risico’s genomen, maar ze moesten ook wel. En met de tweeling Greven kun je ook wat risico’s nemen. Want deze ruimen veel op voor deze ploeg. Na een voorzet van de rechterkant, Rasterhoff was de man van de assist, kon de lange spits van der Lyke net voor de lange komen en met zijn hoofd de 3-1 binnenknikken. Na deze goal begon het geloof een beetje terug te komen en bleef de druk van Engelbert aanhouden. Maar omdat veelvuldig de lange bal werd gehanteerd was het eigenlijk vrij gemakkelijk verdedigen voor Kloosterburen. De grootste kans was wederom voor van der Lyke, simpel omzeilde hij de buitenspelregel en kon zodoende alleen op sluitpost Lex Stok af. Een wippertje van de spits kon eenvoudig uit de lucht geplukt worden. De eindstand kwam vanaf dit moment niet echt meer in gevaar. De ontlading liet nog even op zich wachten. De wedstrijd Blauw Geel tegen andere periodekandidaat FVV was namelijk nog in volle gang. De ruststand van 1-1 was zeer gunstig voor Kloosterburen, maar al gauw werd de voorsprong voor FVV bekend. De 1-2 was nog prima, maar wanneer de 1-3 zou vallen zou een onderlinge wedstrijd de strijd om de periode moeten bepalen. Zo ver kwam het niet, want nadat voorzitter Ron Bolt de aandacht op zich vestigde door eerst over de stoel te schuiven, en er daarna op te gaan staan werd de 1-2 uitslag bekend gemaakt. Dit resulteerde letterlijk en figuurlijk in vuurwerk op het sportpark. Nadat eerste de kantine bijna uit zijn voegen barstte van vreugde, werd daarna het vreugdevuur buiten aangestoken. En spectaculair stukje vuurwerk, en heel gemeente de Marne wist dat er in Kloosterburen wat te vieren viel. De vreugde ging daarna door, en werd goed gevierd met een kleine versnapering. De polonaise kon worden ingezet en het zangtalent kwam bovendrijven. Het feestje ging uiteindelijk nog lang door in de kantine, en ging door in het plaatselijke café. Een periode die Kloosterburen eindelijk dan een keer binnen heeft. Eindelijk iets tastbaars na jaren van ‘NetNiet’. Voetbalnoord zal ook 1 van de meest bekeken internetsites worden in Kloosterburen. Hier kunnen we de hele winterstop op teren.

De trots overheerst, de 1e periode is binnen, nu de 2e nog!