Dagje 'Schier" levert de Lauwers drie punten op .

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Lauwers120Small

Bron: www.tweenul.nl

De winst van De Lauwers op De Monnik zou nog verdiend kunnen worden genoemd, maar een 0-5 winst was veel en veel te fors.

De wedstrijd begon met het spelbeeld zoals hij uiteindelijk de gehele wedstrijd zou blijven. De Lauwers veelal in de aanval tegen een zeer solide geconcentreerde Monnik verdediging. Na een half uur kreeg De Monnik wel de kans, maar tot tweemaal toe strandde het op De Lauwers keeper. Vijf minuten later kwamen de bezoekers wel op voorsprong door een schuiver van Wouter Broers, waar Monnik doelman Geert de Jong net niet bij kon. Even voor rust was De Monnik nog dicht bij de gelijkmaker, maar de inzet van Robin Misker raakte de paal.

Direct in de tweede helft voorkwam Tim Vlasma op de lijn dat De Lauwers de voorsprong verdubbelde. Hierna kwamen echter de kansen voor De Monnik, maar de eilanders kregen de bal niet tegen het net. Daarna had De Lauwers meer geluk, want na het half uur schoot Jos Tiemmersma vanaf veertig meter op doel en de bal zeilde over iedereen heen in het doel 0-2. In de acht en dertigste minuut werd een schot van Wiebe Zuidersma zodanig van richting veranderde dat deze onhoudbaar doel trof. In de laatste vijf minuten liep De Lauwers na treffers van weer Broers en Bert Jager uit naar uiteindelijk 0-5.