30e Unive Kerstzaalvoetbaltoernooi in Gieten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

kerstfutsalvvgieten_39028h

Op maandag 19 december gaat het 30ste Univé Kerstzaalvoetbaltoernooi van start. Het deelnemersveld van 25 veldteams is verdeeld over 5 poules van elk 5 teams. De overige speeldagen van de voorronde zijn dinsdag 20, woensdag 21, donderdag 22 en vrijdag 23 december.

Op woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 december staan de halve finales op het programma. De finales worden gespeeld op zaterdag 7 januari 2012. Net als vorig jaar zal de finaleavond beginnen met 2 poules van 3 teams, waarna de winnaars van de poules de grote finale zullen spelen.

Elke speeldag wordt er in Sporthal De Goorns afgetrapt om 19.00 uur.

Ten opzichte van de vorige editie zijn HS '88, LTC en Tynaarlo afgehaakt. HSC, Asser Boys en Veelerveen zijn er voor in de plaats gekomen.

Titelverdediger Muntendam is geplaatst in poule B en stuit daar op Annen, Musselkanaal, Gieten 2 en Blauw Geel ’15. Een andere favoriet, Valthermond, speelt in poule A tegen VKW, VAKO, ZFC Zuidlaren en Veelerveen. In poule C treffen de buurtclubs Wildervank en Veendam 1894 elkaar, alsmede Eext, SVZ en het sterke Zuidwolde. GKC en Gasselternijveen komen beide in actie in poule D, net als Asser Boys. De plaatselijke favoriet Gieten 1 is ingedeeld in poule E. De mannen van trainer Johnny Bartelds nemen het op tegen BSVV, verliezend finalist van vorig jaar, HSC, Bareveld en Gieterveen.

De winnaar van het als vanouds sterk bezette toernooi wordt uitgenodigd voor de strijd om de Supercup Noord-Nederland in Leek.

Op www.vvgieten.nl is het volledige toernooiprogramma te vinden.