Stedum 2 speelt voor Sinterklaas

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

Stedum  Bron: www.tweenul.nl

Stedum 2 heeft verzuimd de koppositie weer over te nemen van KRC 1. Een 3-2 voorsprong werd in de allerlaatste minuut van deze slechte wedstrijd weg gegeven. Heel Stedum, inclusief de assistent scheidsrechter, dacht aan buitenspel, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt toch goed. Gezien het wedstrijdbeeld verdiende Stedum misschien ook geen overwinning, want de tweede helft werden de geel-zwarten behoorlijk onder druk gezet door de thuisploeg. KRC had de hulp echter nodig van de leidsman om alsnog langszij te komen. De thuisploeg werd gesteund door een fanatieke aanhang, echter waren de teksten van de liederen minstens zo hoog (of beter gezegd laag) als het niveau van de wedstrijd.

Stedum begon net als vorige week in Baflo veel te slap. De hoofdmacht van KRC begon veel feller en vooral Rene Drent had zijn handen vol aan zijn directe tegenstander. De thuisploeg creeërde direct een aantal opgelegde kansen, maar tot scoren kwamen de voorwaartsen van KRC nog niet. Het was wachten op een voorsprong voor de thuisploeg al kwam deze wel erg makkelijk tot stand. Een vrije trap vanaf zo'n 25 meter leek een makkelijke prooi voor doelman JW Meedendorp. In plaats van de bal met de handen te pakken wilde de doelman de bal minstens zo hard terug trappen, echter schhot hij over de bal heen waardoor de 1-0 voorsprong een gelukje was voor KRC. Gezien het wedstrijdbeeld was de voorsprong meer dan terecht.

Stedum kwam na deze teleurstelling wat beter in de wedstrijd. KRC kon daarom de voorsprong ook niet lang behouden. Lorenzo Spitsbaard dacht in het strafschopgebied de keeper te omspelen, maar deze liet dat niet toe. Met een harde overtreding op de jonge middenvelder kon de scheidsrechter niets anders doen dan naar de stip te wijzen en de keeper te bestraffen met de gele kaart. Marcel Loos was de aangewezen man om de strafschop tussen de palen te werken en hij faalde dan ook niet. KRC leek even van slag en Stedum ging op jacht naar meer. Een opgelegde kans was niet voor Marcel Loos besteed, maar even daarna scoorde hij alsnog na goed voorbereidend werk van Erik van Hulst.

Beste man

In de tweede helft ging KRC op jacht naar de gelijkmaker en zette de Stedumers aardig onder druk. Stedum speelde erg onrustig en kon niet profiteren van de ruimte die KRC prijs gaf. De thuisploeg kreeg wat kansjes, maar tot scoren kwam het pas laat in de tweede helft. De beste man van KRC was Gert-Jan Kruizenga (die Rene Drent in de rust had vervangen) te snel af en JW Meedendorp was op zijn beurt kansloos. De thuisploeg rook bloed en dacht nog voor de overwinning te kunnen gaan. Het was echter Stedum dat nu wel kon profiteren van de aanvalsdrift van KRC. Na goed voorbereidend werk van Marcel Loos schoot Erik van Hulst keurig raak. Stedum leek de overwinning naar zich toe te trekken. Daar dacht de scheidsrechter anders over. De beste man floot de eerste 60 minuten niet eens zo raar, maar daarna liet hij wel erg duidelijk blijken dat Stedum er niet met de drie punten vandoor mocht gaan. Toen een Stedumer de scheidsrechter vroeg hoe lang het nog te spelen gaf de scheidsrechter als antwoord: Nog tijd genoeg dat jullie mooi kunnen verliezen. In de allerlaatste minuut kreeg KRC een vrije trap. De bal werd het strafschopgebied ingeslingerd en de vlag van de assistent scheidsrechter ging resoluut omhoog. Waar de scheidsrechter elke keer het vlagsignaal van de assistent van KRC wel overnam, negeerde hij dit signaal. Dit terwijl hij zelf nooit kon waarnemen dat het wel of geen buitenspel was. Hierdoor kopte één van de spelers van KRC de bal achter Meedendorp en werd de stand op 3-3 gebracht. Direct na de aftrap floot de leidsman af.

Theorie

Zo wist Stedum de topper niet te winnen. Maar het positieve is: het verloor ook niet. In theorie staan de Stedumers bovenaan, omdat het een wedstrijd minder heeft gespeeld dan KRC. Nu is het te makkelijk om de scheidsrechter de schuld te geven van dit puntverlies, want Stedum speelde zeker geen beste wedstrijd en KRC verdiende dit punt. De manier waarop dit gebeurde was echter zuur.

Zaterdag wacht er weer een zware wedstrijd, De Heracliden komt op bezoek in Stedum. aanvang: 12.15uur.