Gehavend FC LEO Da1 verliest terecht van VVSV ’09 Da1

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

FCLeoNa de 1-4 bekerwinst had FC LEO Da1 een idee dat er in Zoutkamp bij VVSV ’09 Da1 iets te halen zou zijn. Niets bleek echter meer waard. Door diverse omstandigheden kon FC LEO slecht over 11 dames beschikken waarbij Janneke Rietema vooraf al aangaf dat zij eigenlijk te geblesseerd was om te kunnen spelen maar het toch maar ging proberen.

Barre omstandigheden

Onder barre weersomstandigheden werd er aan de wedstrijd begonnen waarbij de thuisploeg al snel de bovenliggende partij bleek te zijn en ook terecht op een 1-0 voorsprong kwam na 22 minuten spelen. FC LEO spartelde wel tegen maar wist niet echt gevaarlijk te worden. Tien minuten voor het rustsignaal gaf Rietema aan echt niet verder te kunnen spelen en ging naar de kant. Van de desorganisatie wist VVSV slim te profiteren en scoorde voor rust nog 1 maal zodat er met een 2-0 stand gerust werd.

In de rust werd er getracht om een en ander te corrigeren. Trijnette Zuidema werd vanaf het middenveld doorgeschoven naar de spits om er voor te zorgen dat er niet teveel verdedigers zouden doorschuiven. Hoewel spelend tegen een overmacht deed Zuidema haar best om de VVSV verdediging bezig te houden.

Zelfde spelbeeld 

Na rust eigenlijk een zelfde spelbeeld. De thuisploeg domineerde en gestaag werd de score tegen de 10 Leenster dames opgevoerd. Toen de, goed leidende, scheidsrechter na 90 minuten spelen voor het einde van de wedstrijd floot was de stand opgelopen tot 5-0.

Voor de winter moet nog 1 wedstrijd gespeeld worden, uit tegen Gruno.