Leekstervoetbal kent drie debutanten

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

zaalvoetbalnieuw_36498h

De regio maakt zich op voor de 26e editie van het Leekster Voetbalgala, dat donderdag 22 december begint. Er hebben zich dit jaar 47 ploegen aangemeld voor het 'zaalvoetbaltoernooi voor veldteams'. De Lauwers, VVSV'09 en Waskemeer debuteren op het toernooi, dat als vanouds in het Sportcentrum wordt gehouden. Titelverdediger is Leek Rodenburg. Pelikaan S won vorig jaar het B-toernooi.

Twintig ploegen komen uit in het B-toernooi dat donderdag 22 en vrijdag 23 december wordt gespeeld. De clubs zijn verdeeld over vier poules van vijf. Drie ploegen plaatsen zich voor het A-toernooi. Dat zijn de beide winnaars van de halve finales en de beste verliezende halve finalist. Het hoofdtoernooi is op woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 december. De tweede ronde wordt gespeeld op zaterdag 7 januari, waarna de grote Gala-avond op 14 januari is.

Leek Rodenburg is de te kloppen ploeg. De groen-witten die het toernooi vorig jaar voor de achtste keer wonnen, waren in de finale aartsrivaal Tolbert de baas. Kanshebbers dit jaar zijn Grijpskerk (vorig jaar halve finalist) en het talentvolle VEV'67, dat het toernooi nog nooit won. Andere gegadigden zijn ONR, Roden, CSVH, Hoogkerk en wellicht Marum. Outsiders zijn er altijd. Pelikaan S won vorig jaar het B-toernooi door Roden za te verslaan. Drie ploegen debuteren in dit toernooi. De Lauwers, VVSV'09 en Waskemeer. Alle drie clubs komen uit in de Vijfde Klasse C van het zaterdagvoetbal.

Het toernooi begint op donderdag 22 december met de wedstrijden Tolbert za-De Lauwers en Leek Rodenburg-Zevenhuizen zo (aanvang 18.00 uur)