SC Loppersum pakt titel na loodzwaar duel

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

1323020762NLopp_F2

 

Op de foto: boven vlnr: trainer Jaap Danhof, Jort Lettinga, Daan Martens, Tebbe Krijgsheld, Jesse Kwint en leider Arjen Kwint. Onder vlnr: Thomas Lalkens, Remco Schilder, Thijs Boskamp, Syto Diepenbroek en Kelvin Leegstra.

Vooraf

In de strijd om het kampioenschap van de 4e klasse poule 23 voor F-pupillen stond voor zaterdag 3 december de wedstrijd Middelstum F2-Loppersum F2 op het programma. Middelstum F2 stond voor deze wedstrijd bovenaan met 28 punten uit 10 wedstrijden. Loppersum stond 2e met 25 punten. Dus het moge duidelijk zijn, dat alleen een overwinning voor Loppersum voldoende zou zijn om naast Middelstum te komen. Echter met een doelsaldo van +28 zijn de Lopsters in het voordeel. Daarnaast zitten de meiden van De Fivel F3 nog op het vinkentouw. Ook zij kunnen nog op 28 punten komen, maar hebben ook een duidelijk minder doelsaldo. De meiden van De Fivel spelen vanochtend tegen Bedum F3.

 

Terugblik

In september is Loppersum F2 gestart met 9 spelers, waarvan de meeste nog nooit een competitiewedstrijd hadden gespeeld. Dat was ook duidelijk te zien in de 1e competitiewedstrijd tegen het meidenteam van De Fivel. Onwennig werden de Lopsters getrakteerd op een 0-6 nederlaag. Daarna volgde een ongekende zegereeks met alleen een gelijkspel tegen SGV. Uitschieter was de 26-0 zege op het arme Eenrum, waarbij Jesse Kwint 12x het net wist te vinden. Ook opvallend was de 0-4 zege bij Nieuwolda. Niet zozeer de uitslag, maar wel het feit, dat Thijs Boskamp alle 4 de doelpunten voor zijn rekening nam op Sportpark De Boskamp!

 

Kampioen

Maar dan de kampioenswedstrijd deze zaterdag. Om half elf fluit scheidsrechter Robert Krijgsheld voor het begin van de wedstrijd en al snel blijken beide ploegen weinig voor elkaar onder te doen. Het spel golft heen en weer, al zijn de beste mogelijkheden voor Loppersum. Gesteund door een harde rugwind wordt het Middelstumer doel enkele malen stevig onder vuur genomen. Ook Middelstum toont haar klasse en komt enkele malen gevaarlijk door.

Bij het begin van de wedstrijd regende het al een beetje, maar op slag van rust zijn we getuige van een ouderwetse Hollandse plensbui. Menigeen kijkt al verlangend naar de kantine/ kleedkamers, maar Syto Diepenbroek mikt nog 1x keer op het Middelstumer doel en de bal verdwijnt in de linkerbenedenhoek, 0-1. Rust.

Na de thee is het Middelstum, dat het initiatief neemt. Op een loodzwaar geworden veld en ondanks verwoede pogingen weet men Loppersum-doelman Thomas Lalkens niet te passeren en trekt Loppersum de 0-1 over de streep. KAMPIOEN!  De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat een doelpunt voor Middelstum wel verdiend was in deze fase.

Juichend worden de kampioensmedailles in ontvangst genomen en later die ochtend is het nog lang onrustig in Loppersum en omgeving.

De leiding van Loppersum is trots op het feit, dat deze jonge voetbalcarrières al zo vroeg verblijd worden met een kampioenschap.