Bedum E1 : Sterk terugkomen tot kunst verheven

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Bedum

Na de competitieloze zaterdag van Bedum E1 vorige week, waarop geoefend werd tegen Roden E1 (3-1 verlies) stond er nu weer een wedstrijd om de punten op het programma. Tijdens die oefensessie konden er wat zaken uitgeprobeerd worden en dat werd dan ook gedaan en in dit duel viel het vooral op dat het benutten van de vele kansen die de ploeg wist te creëren maar matig was. Voetballend is het de laatste weken wat magertjes en dan is het altijd wel lekker om in een vroeg stadium te scoren zodat je in de wedstrijd wat gemakkelijker gaat spelen.

Als de weergoden geen roet in het eten gooien staan er voor de Bedumers na dit Sinterklaasweekend nog een tweetal wedstrijden op het programma, volgende week bekeren tegen Niekerk E1 en dan op 17 december nog de topper uit tegen Be Quick 1887. Op de ranglijst in de Hoofdklasse 07 is een splitsing te zien met onderin een vijftal ploegen met op de zevende plaats de tegenstander van vandaag Velocitas 1897 E1 uit Groningen dat vorige week knap met 0-1 wist te winnen in de inhaalwedstrijd uit tegen Veendam 1894 E1. Zo namen de Stadsparkbewoners wat afstand van de onderste plaatsen en kijken voorzichtig naar boven om daar de aansluiting weer te krijgen. Dus was het van belang voor Bedum E1 om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen met in het achterhoofd dat er ook vandaag door de concurrenten weer een onderling treffen gespeeld ging worden, Hoogezand E2 de nr. 5 moest het opnemen tegen de nr. 1 Be Quick 1887 E2.

Duidelijkheid

De coaches waren duidelijk in de bespreking, het was heel simpel, scherp in de duels en de bal het werk laten doen en de bekende tactische zaken kwamen nog even weer ter sprake. Na een korte warming up kon de wedstrijd beginnen onder leiding van referee Henk Steenhuis die na een blessure weer hersteld was en zo wedstrijdritme op kon doen. Het regende maar dat was nog niet zo erg, het waaide ook nog heel hard en Velo koos ervoor om eerst met de wind in de rug te spelen en zo hadden de stadjers een optisch veldoverwicht.

Na ruim 5 minuten in de wedstrijd kreeg Bedum E1 een goede kans middels Jesse die net voorlangs ging en ondanks de tegenwind kwam de ploeg niet echt in de problemen al hield het voetballend niet over. Daarom was het toch verrassend dat Velocitas op 0-1 kwam na niet goed doordekken op het middenveld en Finn, nadat het schot van afstand nog werd aangeraakt, kansloos was. Het spel van Bedum oogde slordig en na een verre uittrap ging de bal richting het doel en na weifelend uitkomen van Finn van Pijkeren scoorde de spits de 0-2. Even de kluts kwijt maar de Bedumers herpakten zich en Jesse Engelsma scoorde de aansluitingstreffer na in eerste instantie nog op de keeper gemikt te hebben.

Ruststand

Dat leek ook de ruststand te worden maar na niet goed op de bal verdedigen aan Bedum zijde scoorde Velocitas en de marge was weer twee, rust 1-3. In de rust werd door Jurna en Swieringa nog maar weer eens aangegeven dat het in het voetbal vaak om kleine dingen gaat, details genaamd waar je wedstrijden door wint maar ook verliest en juist in deze eerste helft gingen zaken fout waar vooraf voor gewaarschuwd was.Echter nog niets aan de hand, nu windvoordeel en vooral rustig spelen. In de tweede helft een heel ander Bedum en al vlot scoorde Rik van Westing na een corner in de rebound de 2-3. Daarna werd de wedstrijd regelmatig onderbroken omdat de spelers van Velocitas het koud kregen door de hagel en regen, Bedum liet zich daardoor niet uit de concentratie brengen, Jesse Engelsma en Yanick Fokkens zetten de verdediging van de Groningers direct onder druk, Max Makken, Jimi Hoeksema en Lars Holwerda lieten hun tegenstanders bijna niet aan de bal komen en bleven vooruit voetballen, van Westing schakelde zich ook steeds aanvallend goed in en Sanne Swieringa gaf steeds op het juiste moment rugdekking bij doorkomende mensen en speelde het middenveld direct weer in. Finn van Pijkeren in het doel pakte iedere bal die nog op het doel kwam en verplaatste het spel snel.

Dolle vreugde

 De 3-3 zat er in en kwam ook, na goed doorkomen belandde de bal voor de goal waar Makken uitstekend stond opgesteld en hij liet de keeper geen kans die na het doelpunt niet meer verder wilde en vervangen werd door een veldspeler, deze had een goede uittrap en dus was het zaak om daarop te anticiperen en Holwerda liet zich iets meer zakken. Bedum drukte door en na een combinatie was Engelsma net iets eerder bij de bal dan de keeper, heel belangrijk, want ondanks dat hij in een moeilijke hoek kwam scoorde hij de 4-3. Dolle vreugde bij alles wat Bedum was en niet lang daarna was het afgelopen en de winst binnen. Wederom een wedstrijd waarin de Bedumers weer wat recht te zetten hadden in de tweede helft en een van de spelers kon er de lol nog wel van inzien door in de kleedkamer tegen de coaches te zeggen dat ze het misschien wel bewust deden, zo’n slappe eerste helft. Daar gaan de coaches maar niet vanuit en ook de spelers gaven toe dat ze het zelf ook vreemd vonden dat dit telkens weer gebeurt. Een zwaarbevochten overwinning dus en het moet wel even gezegd, klasse teruggekomen!

Volgende week dus bekeren thuis tegen Niekerk E1