DIO haakt af in de hoofdklasse!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

diogroningen

DIO Groningen trekt zich terug uit de hoofdklasse C. Dat heeft het bestuur van de club vanavond besloten. De kosten die de club maakt om in de hoofdklasse te spelen zijn veel hoger dan de inkomsten. Zowel de sponsoring als het aantal toeschouwers is een stuk lager dan verwacht. Het bestuur van DIO is bang dat de zaterdagafdeling en de jeugdafdeling van de club in gevaar komen als het eerste elftal in de hoofdklasse blijft spelen.


De technische staf en de spelers van DIO Groningen hebben zwaar teleurgesteld gereageerd op het besluit van het bestuur, maar kunnen wel begrip opbrengen voor de situatie. Het bestuur heeft nog geen besluit genomen over de toekomst van het eerste zondagelftal. De club degradeert door het terugtrekken naar de eerste klasse, maar er kan ook besloten worden lager te gaan spelen.

DIO Groningen heeft inmiddels contact gehad met de KNVB. De KNVB heeft gezegd dat DIO zich niet zo maar kan terugtrekken uit de competitie. Het bestuur heeft daarom besloten de eerste drie competitiewedstrijden niet te spelen, zodat de KNVB DIO uit de competitie moet halen. DIO reist dan ook zondag niet af naar Lichtenvoorde voor het duel tegen Longa ´30.

Zo komt er een einde aan een wat aan het begin van het seizoen al als een kansloze missie te boek staand avontuur van DIO Groningen in de hoffdklasse en zal de toekomst uitwijzen in welke klasse de Kardingebewoners terecht zullen komen.