Futsal Marum doet goede zaken tegen Drs. Vijfje 4

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

fm1_2010_2011_web

Na een goede generale gekend te hebben tegen Drachtster Boys vorige week (0-8 overwinning), stond woensdag 30 november de wedstrijd tegen directe concurrent Drs. Vijfje 4 op het programma. De vorige twee wedstrijden tegen directe concurrenten Futsal Dragten en Blauw-Wit gingen verloren, dus de noodzaak om nu wel drie punten te pakken was absoluut aanwezig. De ambities van het vernieuwde Futsal Marum zijn immers nog steeds dezelfde: promotie naar de hoofdklasse.

Futsal Marum moest het deze woensdag stellen zonder onze sympathieke bromsnor in spe, Rinze Boonstra, terwijl Rick Spoelman midweeks op de kazerne zit. A-junior Daniel Laturiuw en Mart Hoekstra (gaat van alle FM’ers zeker de meeste wedstrijden spelen dit seizoen) zorgen ervoor dat de selectie van Futsal Marum 1 weer uit negen man bestond. Tegen Vijfje was de beste tactiek om full-press te spelen, zo werd vooraf besloten. Om 20.00 uur blies scheidsrechter Caglak voor het beginsignaal in het sportcomplex Willem Alexander op Zernike.

Een gretig Futsal Marum begon direct met druk zetten. Vijfje had het hier aanvankelijk moeilijk mee en kon de bal niet goed in de ploeg houden. Omdat ook Futsal Marum slordig was ontstond er een rommelige openingsfase. Onder toeziend oog van trainer Rutger-Jan Buijs en de familie Latuputty (boeklezend of niet, hij zorgt wel elke wedstrijd voor supporters die Stephan), was Futsal Marum in deze eerste helft de bovenliggende partij. Het creeërde ook kansen maar de bal wilde er simpelweg niet in. Marc Boonstra schoot in zijnet, Erwin Bandringa stuikelde voor open goal over de bal, Mart Hoekstra schoot voor open goal naast, Noel Kailola miste één op één met de keeper en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Doordat keeper Erwin Veninga bij de spaarzame tegenaanvallen van Vijfje zijn mannetje stond, was het eigenlijk logisch dat er met een brilstand werd gerust: 0-0.

In de rust werd gehamerd op het rustig blijven en opereren als team, zowel met omschakelen als press-spelen. Wanneer Futsal Marum de nul maar blijft houden, zou onze goal vanzelf vallen was de overtuiging. Gelukkig hoefden we in de tweede helft hier niet lang op te wachten. Veel gescoord heeft hij nog niet dit seizoen, maar nu brak Erwin Bandringa de ban met een uitstekende individuele actie. Vanaf links kwam hij naar binnen, sneed voor een tegenstander langs en haalde zuiver en laag uit in de korte hoek: 0-1. Nog geen drie minuten daarna was er een nieuw hoogtepunt voor Futsal Marum. Degene die hier verantwoordelijk voor was, is een kleine grote man: Daniel Laturiuw. Wekelijks speelt hij zijn wedstrijden in de A1, maar reeds vorig jaar al maakte hij zijn debuut voor het eerste team. Een talent met een uitroepteken, wat hij ook gisteren weer bevestigde. De 0-2 kwam dan ook volledig op zijn conto. Via een doorbraak vanaf links, sneed hij voor een tegenstander langs, omspeelde er nog twee, en schoof vervolgens de bal in de lange hoek: 0-2. Na deze voorsprong viel er ook wat druk weg bij de Marumers. Vijfje daarentegen raakte steeds gefrustreerder en probeerde de scheidsrechter meer en meer te beïnvloeden met woord en misgebaar. Stephan Latuputty snoerde de studenten vervolgens de mond. Na de rubriek ‘De Doelpuntenmachine’ in het clubblad te hebben gelezen moet hij gedacht hebben, “als ik nu elke wedstrijd een keer op doel knal op het juiste moment, moet ik toch kunnen stijgen in dit klassement.” Lelijk of niet, gisteren was de tweede opeenvolgende keer dat dit succes had. Een afstandsschot rolde tergend langzaam via de keeper in de goal: 0-3. Nadat hands van Vijfje een overtal voor Futsal Marum opleverde, mochten de vaste mensen Melle, Mart, Marc en Noël bewijzen dat zij de juiste mensen zijn voor het spelen van een overtal. Zij beschaamden dit vertrouwen niet. Op een assist van Melle kon Mart uithalen voor de 0-4! Met nog vijf minuten te gaan was de wedstrijd gespeeld. Jammerlijk balverlies van Noël Kailola zorgde ervoor dat goalie Veninga niet voor de tweede keer op rij de nul kon houden (1-4), maar de overwinning kwam nimmer meer in gevaar. “Het grote winstpunt is dat we degelijker zijn geworden”, aldus aanvoerder Francis Veenema. “De verdedigende organisatie staat goed, met de juiste mensen op de juiste plaats. En als dan ook het omschakelen en dubbelzetten door iedereen wordt uitgevoerd, geven wij weinig weg. Met onze individuele kwaliteiten scoren we dan vanzelf.” Een terechte constatering. Door deze overwinning pakt Futsal Marum de aansluiting weer naar boven. Dat het een rare competitie is, lijkt een feit totnogtoe. Iedereen wint van iedereen en elke wedstrijd is er één op zich. De volgende wedstrijd is volgende week woensdag uit tegen Futsal Buitenpost. Zij wonnen thuis twee weken geleden nog van koploper Futsal Dragten. Wordt vervolgd….

Scoreverloop:
0-1  Erwin Bandringa
0-2  Daniel Laturiuw
0-3  Stephan Latuputty
0-4  Mart Hoekstra (assist Melle Kuipers)
1-4  Vijfje

Selectie:
Erwin Veninga (k), Daniel Laturiuw, Stephan Latuputty, Francis Veenema (c), Melle Kuipers, Noël Kailola, Mart Hoekstra, Erwin Bandringa en Marc Boonstra.