Huistra en de Haan te gast bij v.v.Haren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Haren   Bron: www.tweenul.nl

 

Op sportpark De Koepel in het clubhuis van VV Haren werd voor z’n 50 genodigden een sponsoravond gehouden. Nadat voorzitter Willem Kant alle aanwezigen verwelkomde was het de beurt aan de eerste gastspreker Pieter Huistra, hoofdtrainer van FC Groningen.

Na een korte samenvatting van zijn carrière; van speler van FC Groningen via assistent-trainer bij AFC Ajax tot hoofdtrainer van FC Groningen, begon Pieter Huistra met het delen van zijn visie op het managen van een voetbalteam. Daarbij passeerden onderwerpen als teambelang, het maken van een tactisch plan en de ontwikkeling van de individuele speler de revue. Ook werd de prettige samenwerking met de collegatrainers en directeur Hans Nijland genoemd als belangrijke factor bij het succesvol managen van een voetbalteam. Het was een interessant betoog regelmatig opgeluisterd met mooie anekdotes.

Na een korte pauze kreeg oud-FC Groningen- en Veendam speler Henk de Haan de gelegenheid om de genodigden te vermaken met talloze anekdotes uit zijn kleurrijke voetbalcarriére. De verhalen van de vlot gebekte Henk(ie) de Haan zorgden voor talloze lachsalvo’s in de zaal.

Voor volgend jaar heeft VV Haren de eerste gastspreker al kunnen vastleggen: Hans Nijland, directeur van FC Groningen