Kabouters voetballen voor Gambia!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

DSC08375

De kabouters van Eenrum en Kloosterburen zijn twee van de aanwezige teams op de Kabouterdag zaterdag 28 januari 2012

Foto: Jan Gerdez Zoutkamp

Zaterdag 28 januari is de dag dat de kabouters van de verenigingen die aan de wintercup meedoen in actie komen. Dan zal de gymzaal in Eenrum omgetoverd worden tot een grote ‘Arena” die bomvol zal zitten met toeschouwers. Uit alle delen van Nederland zullen de fans van de deelnemende teams de weg naar de ‘Eenrum Arena” weten te vinden om hun favorieten aan te moedigen. Het mooie van de ‘Kabouterdag” is dat de jongens en meisjes, die tussen 4 en 6 jaar oud zijn, voor een mooi project voetballen namelijk, de voetbalacademie van Big Habbib(PA) in Gambia!

Een geweldig initiatief want samen met Martine reis ik op 4 januari naar Gambia en zal ik tijdens ons verblijf PA helpen met het verzorgen van voetbaltrainingen. Dan zullen we ook met eigen ogen kunnen zien wat er nodig is op de voetbalacademie van PA die zich moet behelpen met weinig middelen om zijn doel, de jonge talentvolle voetballers van Gambia een beter leven te bieden. Daar zal, zo heb ik van Kor Nienhuis van de v.v.Eenrum,  dan ook de totale opbrengst van de kabouterdag naar toe gaan wat hartverwarmend is

Als iedereen weet dat een Gambiaan een maand moet werken voor 50 euro en dat desondanks Big Habbib tot nu toe alles uit eigen zak probeert te betalen, en wat natuurlijk ook in Gambia niet lukt, zal, na het tweede bezoek in januari ons derde bezoek er later in 2012 er een zijn waar ik nu al kippenvel van krijg. Dan zullen de voetballertjes van de academie allemaal twee schoenen hebben, scheenbeschermers en kleding dragen waardoor ze een team zullen zijn zoals we hier in Nederland gewend zijn.

Daarom voetballiefhebbers kom 28 januari naar de ‘Eenrum Arena” want de kabouters en Gambia wachten op jullie …..