Dames Viboa Herfstkampioen!!!

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop is nog nooit zo spannend geweest…. Zaterdagochtend was het dan zover: een wedstrijd die enorm veel spanning en sensatie met zich meebracht. De nr. 1, Viboa tegen de nr. 2, Middelstum en waarbij een gelijkspel genoeg was om herfstkampioen te worden. Alles en iedereen was klaar voor een mooi feestje, de shirtjes lagen al klaar en het bijhorende, verdiende feestje stond ook al gepland. Kortom: we hadden er de volste vertrouwen in, maar het moest nog wel even waargemaakt worden! Na een mooi sinterklaas gedicht, die door Chantal werd voorgedragen, en een toespraak van Harry die beide erg motiverende woorden bevatten, bereidde iedereen zich voor op deze allesbeslissende wedstrijd.

                        IMG_169820640x480

                       Spelmoment uit de wedstrijd Viboa-dames tegen Middelstum

De volgende dames stonden aan de aftrap:

Doel: Chantal

Achterin: Marieke, Francien, Evelien, Sanne de V.

Middenveld: Anna, Janneke, Mirjam, Daphne

Voor: Jessica, Laura

Wissels: Nena, Yahaira, Julia, Anissa

Afwezig: Danielle en Sanne E.

Om half elf klonk het fluitsignaal en dat het een belangrijke wedstrijd was, was ook te zien aan de toeschouwers, die in grote getale aan de lijn stonden om ons aan te moedigen. Dat de dames echt wilden winnen en voor de overwinning speelden, was te merken aan de druk die meteen werd gezet richting het doel van de tegenstander. Na nog geen drie minuten spelen, was het Mirjam die door de defensie van de Middelstum dames heen stormde en het koel afmaakte (1-0).

Na deze treffer leek het alsof de tegenstander wakker werd geschud, want er ontstond iets meer druk op het middenveld. Maar Chantal liet zich niet van de wijs brengen en stapte steeds goed in. De Viboa-dames schakelden goed en het was Janneke die een kans zag, maar haar schot belandde in de handen van de keeper. Na tien minuten spelen was het weer Mirjam die het eens van een afstandje hard probeerde en met resultaat: de keeper liet los en de bal rolde binnen (2-0). Ook na dit doelpunt gaven de dames van Middelstum iets meer gas, maar Sanne de V. was hier op bedacht en blokte een schot en gaf de bal vervolgens mooi mee aan Jessica. Zij gaf op haar beurt de bal met een hakje mooi mee aan de goedlopende Janneke, jammer genoeg werd zij terug gevloten voor buitenspel. Daaropvolgend was het weer Janneke die een mooie kans kreeg na een voorzet van Mirjam, maar de bal raakte onderkant lat en stuitte het veld weer in. Ook Daphne speelde goed aan de rechterzijde en gaf de bal mooi mee aan Laura, die doortikt naar de goedlopende Mirjam, maar dit alles resulteerde uiteindelijk niet in een treffer.

Mirjam gaf na een kwartier spelen de bal goed mee aan Jessica, die goed door de verdediging heen kwam en dit gecontroleerd afmaakte (3-0). Er ontstond echt een wedstrijd, want de tegenstander zette ook steeds meer druk, maar de dames van Viboa bleven rustig en bleven goed opbouwen. Vanaf links was het opnieuw Janneke die mooi binnenschoot (4-0). Na deze goal ontstonden er toch wat meer slordigheden achterin, de tegenstander kon vrij doorlopen richting het doel (4-1). Net voor rust was er nog een enorme kans, de tegenstander speelde haar man voorbij en schoot van afstand, iedereen zag de bal het doel al inrollen, maar Chantal kreeg de bal op miraculeuze wijze nog van de lijn. Even later klonk het rustsignaal en was iedereen blij dat er even een moment was om rust te pakken. De aanmoedigende woorden van de trainer waren even nodig, want zo’n voorsprong geef je natuurlijk nooit weer uit handen!

Tweede helft

De 2e helft was het Julia die de aanvalspositie van Laura invulde en Yahaira die de plaats van Daphne innam. Maar na nog geen 2 minuten spelen, was het Middelstum die scoorde: 4-2. Zo goed als Viboa in de eerste helft speelde, zo slordig werd er in de 2e helft gevoetbald. Was het de spanning? Er ontstond veel miscommunicatie op het veld, ballen werden ongecontroleerd gespeeld en ruimtes werden weggegeven. Zo kreeg de tegenstander veel kansen, die gelukkig niet resulteerden  in een 3e tegentreffer. Nadat de Middelstumer storm was gaan liggen, was het tijd de wedstrijd definitief in het slot te gooien en dat gebeurde dan ook: het was Mirjam die door de verdediging heen sprintte, hierbij veel ruimte creëerde en de bal goed neer kon leggen voor Jessica. Zij had een mooi schot, maar deze werd geblokt door de keeper. De rebound was voor Yahaira, die goed stond en mooi kon binnentikken (5-2).  Dit doelpunt zorgde voor een enorme opluchting. Een kwartier voor tijd kwam er een dubbele wissel aan de kant van Viboa:  Nena die binnen de lijnen kwam voor Anna en Anissa die de verdedigingspositie van Evelien mocht innemen. Toen het eindsignaal klonk, ontstond er een enorme vreugde bij iedereen van Viboa. Het is waar: Dames Herfstkampioen! Na het douchen konden de kampioensshirtjes aan, stond er ranja en patat klaar, en was er aansluitend een mooi feestje in de kantine, die uiteindelijk eindigde in J&A….