FC LEO-dames weten weer wat winnen is

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

FCLeo

Na de 1-4 nederlaag tegen Lycurgus, doelpunt Janneke Rietema, moesten de Leenster dames nu aantreden in Groningen tegen Groninger Boys. Op papier een gelijkwaardige tegenstander. FC LEO had 3 punten en Groninger Boys 2 en ook het doelsaldo was nagenoeg gelijk.

Met precies 11 dames werd er naar Groningen afgereisd. Jolanda van Dijk nam haar vertrouwde plek onder de lat weer in en ook de rest van de opstelling kende weinig verrassingen. In het begin waren de thuis spelende dames iets sterker maar er werd goed verdedigd. In de 17e minuut kreeg Janneke Rietema de bal van Danielle van der Ploeg en na wat “gerommel”wist zij de bal in het doel te krijgen, derhalve 0-1 voor de Leenster dames. In het verloop van de 1e helft werd er zeker niet goed gevoetbald en stonden de Leensters onder druk zonder dat Groninger Boys goede mogelijkheden wist te creëren. FC LEO daar en tegen had zeker nog 1 of 2 goals meer kunnen scoren maar de laatste bal viel niet goed of de keepster wist redding te brengen.

In de 2e helft een zelfde beeld. De thuisploeg had een optisch overwicht maar de Leenster dames wisten relatief gemakkelijk overeind te blijven. Zo kabbelde de wedstrijd naar de 90 minuten maar in de 80e minuut sloeg opeens de vlam in de pan en werd het binnen de lijnen een stuk onvriendelijker. Janneke Rietema was er weer eens door maar verzuimde in de 1 tegen 1 situatie te scoren, mede door goed keeperswerk van de doelvrouw van de Boys. Liggend op de grond meende de keepster van Groninger Boys echter voor eigen rechter te moeten spelen en maakte een duidelijk na trappende beweging, ook gezien door de scheidsrechter die verder goed floot. Aangezien de dienstdoende scheidsrechter geen kaarten op zak had liet hij de doelvrouw maar staan. Binnen de lijnen werd het er nu niet vriendelijker op en middels geniepige overtredingen, zelfs typisch vrouwelijke, probeerde de thuisploeg de jonge Leenster ploeg te intimideren. Dit lukte niet en toen er na 103! minuten spelen werd afgefloten konden de Leenster dames eindelijk weer eens 3 punten mee nemen. Komend weekend de derby tegen VVSV'09, aanvang 10.30 uur in Zoutkamp.