Virgil van Dijk schenkt schoenen aan spieren voor spieren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Schoenen_Virgil_van_Dijk
Enkele weken geleden schoot FC Groningen-verdediger Virgil van Dijk een kanonskogel af op het doel van Feyenoord. Het bleek goed voor een prachtig doelpunt en droeg bij aan de 6-0 overwinning van de Groningers op de voormalige Europa-cup winnaar.
Virgil van Dijk is dit seizoen de revelatie bij FC Groningen en lijkt een fraaie (internationale) voetbaltoekomst voor de boeg te hebben.
Toen van Dijk enige weken geleden werd geinformeerd over de seizoensactie van SV de Heracliden voor kinderen met een spierziekte bood van Dijk spontaan zijn voetbalschoenen voor een verloting aan.
Komende zaterdag ontvangt Heracliden 1 de koploper: CSVH.
Na deze wedstrijd wordt er door het 2e elftal een actie gehouden voor Heracliden voor Spieren. Er zal een Rad van Fortuin worden gedraaid waarvoor diverse middenstanders prijzen hebben aangeboden. De opbrengst van deze actie gaat gebruikt worden om kinderen met spierziekten een dag mee te nemen (met medische begeleiding) naar een pretpark. SV de Heracliden wil op deze wijze naast het sportieve ook maatschappelijk een rol vervullen.
Op de foto de schenker: Virgil van Dijk.
Enkele weken geleden bood doelman Luciano zijn schoenen al aan aan deze actie. Hij bleek maat(je) 41 te hebben. Virgil leeft op grotere voet: maat 47.
Zoals gezegd: zaterdag 3 december a.s om 16.30 uur draait het Rad in de kantine van SV de Heracliden te Uithuizermeeden en kijkers en/of deelnemers zijn van harte welkom hierbij.