Bij de Heracliden dammen voor spieren voor spieren

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

pim1_38251g

 

Op zaterdag 3 december kan er in de voetbalkantine van SV de Heracliden  gedamd worden tegen de 13-jarige jeugdspeler Pim La Crois. Pim speelt in Heracliden C2. Naast goed voetballen kan Pim ook heel goed dammen. Toen Pim 10 jaar oud was is hij in zijn leeftijdscategorie 5e van Nederland geworden. Op 1 punt na tijdens het toernooi was hij derde geworden. Pim heeft het dammen geleerd van Sieb van der Wal, damcoördinator van de toenmalige basisschool De Plataan in Uithuizermeeden.

Pim werd tijdens zijn basisschoolcarrière twee keer kampioen van de Plataan met dammen en schaken. Sinds zijn 8ste is Pim onafgebroken kampioen van Groningen in zijn leeftijdsklasse en traint hij mee met de landelijke selectie van de KNDB en speelt competitie bij Damvereniging Warffum

Dat La Crois wel een aardig partijtje kan dammen weet inmiddels ook zesvoudig oud-wereldkampioen en damprof Harm Wiersma. Tijdens een simultaan enkele jaren geleden won Pim van Harm Wiersma in Delfzijl wat nogal breed werd afgemeten in de pers.

Omdat Pim ook graag een bijdrage wilde leveren aan Heracliden voor Spieren gaat hij op de genoemde zaterdag vier partijen simultaan spelen tegen telkens 10 spelers. Deelname hieraan bedraagt 2 euro. De complete opbrengst is voor de seizoensactie Heracliden voor Spieren.

Om 09.30 uur start de damsimultaan en publiek of liefhebbers zijn van harte welkom.