Bedum E1 mist veel kansen in oefenpot

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 

BedumOp deze 26e november hadden de coaches van Bedum E1 verwacht dat er een bekerwedstrijd gepland zou worden door de KNVB maar dat was niet het geval, de volgende ronde wordt verdeeld over woensdag 7 en zaterdag 10 december afgewerkt en de Bedumers komen op 10-12-2011 in actie thuis tegen Niekerk E1. Maar er was reeds eerder een schaduwwedstrijd vastgelegd en zo kon er geoefend worden in Roden tegen de plaatselijke E1 dat ook uitkomt in de Hoofdklasse, dus interessant om tegen te spelen. De Drenten staan in hun competitie laag op de ranglijst maar zitten ook in een competitie met enkele gerenommeerde verenigingen zoals Achilles 1894 en ACV.

Deze wedstrijd kon door Bedum gebruikt worden om wat aandacht te schenken aan de kwaliteit van het spel want in de afgelopen weken bleef het niveau wat achter bij de hoge positie op de ranglijst. Laat het duidelijk zijn, de leiding en de spelers van E1 lopen niet met de borst vooruit, de resultaten zijn goed maar het team wil, zoals gezegd, ook graag dat het gepaard gaat met goed voetbal en dat het spelpeil langere periodes in een wedstrijd goed is

Roden had 10 spelers en Bedum heeft er acht maar toch werd er 7 tegen 7 gespeeld en om 10.15 werd er afgetrapt. De Bedumers begonnen goed aan de wedstrijd en er ontstonden direct wat halve en hele kansen waarbij het bekende euvel van de ploeg weer naar voren kwam, geen scherpte in de afronding, ook was er pech met twee keer het houtwerk na schoten van afstand. Roden was echter ook gevaarlijk en kwam een aantal keren gevaarlijk door. Bedum kwam in de eerste helft met regelmaat op de helft van de tegenstander maar veelal werd de verkeerde keuze gemaakt door af te spelen i.p.v. uit te halen en in andere situaties weer niet snel genoeg de vrije man aangespeeld Halverwege de eerste helft kwamen de Drenten op 1-0 middels een schot binnenkant paal maar nog voor de rust scoorde Jesse de 1-1 met een schot onderkant lat.

 Kansen missen

In de rust werd door de coaches gezegd dat het team zichzelf tekort had gedaan vanwege het missen van de kansen maar tevreden waren ze natuurlijk ook want ze werden immers wel gecreëerd. Na de rust werden de posities in het veld wat anders ingevuld om zo even wat uit te proberen.

In de tweede helft bleef het lang 1-1 met kansen over en weer en net toen de ploeg uit Bedum afstand leek te nemen scoorde Roden de 2-1 en niet lang daarna ook nog de 3-1 en dat was tevens de eindstand. Een nuttige oefenpartij waar weer van geleerd kan worden en ook de coaches zagen weer enkele goede dingen en nu op naar volgende week wanneer Velocitas 1894 op bezoek komt in alweer de 10e competitiewedstrijd van het seizoen.