Van jongensdroom naar werkelijkheid

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

johanfoto

Heel voorzichtig is er al wat meer bekend over het ‘grote nieuws” rond Puurvoetbalonline waarbij we het grote nieuws uiteraard wel in de juiste proporties moeten zien. Zaken als dat België nog steeds geen nieuw kabinet heeft, dat vele landen een economische crisis doormaken, dat ze bij Ajax niet allemaal vriendjes zijn en dat AZ gisteravond Utrecht met 2-0 klopte zijn belangrijkere zaken uiteraard maar dat geldt even niet voor mij.

Per 1 januari mag ik namelijk dat gaan doen wat altijd al mijn droom is geweest namelijk ‘sportjournalist” worden. Daarmee pretendeer ik niet dat ik dat ben maar ik mag het wel gaan proberen van het UMCG. In een periode van bezuinigingen is het namelijk moedig( zo werd er door het hoofd van de facilitaire dienst gezegd) als je aan durft te geven dat je datgene wat je doet niet jouw ding is. Dan kan tot vervelende consequenties leidden maar ik heb, na weken van overleg met Martine, besloten om toch mijn hart te volgen. Dat heeft tot veel gesprekken geleidt die in sommige gevallen behoorlijk emotioneel waren en enorm veel energie hebben gekost. Weken van onzekerheid braken aan en ik werd tussen hoop en vrees heen en weer geslingerd of ik er goed aan had gedaan. Martine hield vol dat het allemaal goed kwam en ik geloofde haar maar toch bleef de onzekerheid aanwezig. Maar donderdag 24 november, die datum vergeet ik nooit weer, kreeg ik het voorstel onder ogen waar ik al die tijd op gehoopt had en die ik, zoveel begreep ik wel, voor een groot gedeelte aan mijn teamleider, Gerrit Drent, te danken had. Gerrit had mij toegezegd dat hij zijn uiterste best zou doen voor mij en dat heeft hij voor 110% waargemaakt!

Zo werd het een win-win situatie voor alle partijen en was iedereen tevreden het bereikte resultaat. Dat bekent na 31 jaar en twee maanden geen UMCG meer maar op eigen benen, en met hulp van het UMCG om zomaar te zeggen, proberen van Puurvoetbalonline iets nog mooiers te maken wat uiteindelijk zou moeten leidden tot iets geweldigs. Ik ben er namelijk van overtuigd dat www.puurvoetbalonline.nl tot een site kan uitgroeien die door vele bezoekers bezocht gaat worden. De laatste twee maanden is de site in totaal door ruim 20.000 bezoekers bezocht. Bezoekers die werkelijk over de hele wereld zitten want in Amerika, Engeland, België, Spanje en Duitsland heeft Puurvoetbalonline volgers zitten. Ik ben er dan ook zeker van dat de doelstelling die ik op 14 oktober 2011 had om twee jaar later de 250.000 te verwelkomen bijgesteld kan worden want er staan nu echt mooie dingen te gebeuren.

Maar daar komt binnenkort meer nieuws over maar het ‘grote” nieuws, waardoor al het andere nieuws even naar de achtergrond werd gedreven, is voor mij dat ik mijn jongensdroom mag proberen te verwezenlijken waardoor titel voor een boek zou kunnen zijn: ‘Van jongensdroom naar werkelijkheid”