Marco Borsato inspireert Dames Hunsingo

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

IMG_2022 

Dromen moet je durven delen. Vrijdagavond werd deze inspiratie tijdens een fantastisch concert van Marco Borsato door de dames opgedaan. Na de nodige drankjes (nooit te veel) en prachtige moves hebben we blijkbaar ’s nachts allemaal over hetzelfde gedroomd, 3 punten! De durf was er om dit ’s middags op het veld met elkaar te delen. Voor de wedstrijd aan moest er natuurlijk nog even over de buitengewoon geslaagde avond gesproken worden, dat zette Henk in de kleedkamer nog even voort. De sleutelwoorden voor Marco Borsato: plezier passie teamwork organisatie en FOCUS! Hartstikke leuke avond, nu gaan jullie dat op het veld laten zien. Dus wij zeggen: oké! Deze week geen Marco Borsato geluiden meer uit de gettoblaster. Ik zeg: welke liedjes gaan we nu uit ons hoofd leren? Es deelt inmiddels de shirtjes uit. Er klinkt nog een noodkreet door de kleedkamer. Doornroosje is iets vergeten, oh nee toch niet. Net op tijd wakker. ;)

Aanwinst

Op het veld werd kennis gemaakt met Be Quick Dokkum Dames 2, een jong team met een nieuwe aanwinst: de nummer 10. Een sterke voetbalster die goed haar lichaam gebruikt en een mooie trap in de benen heeft. De dames uit Dokkum waren tot aan vandaag met 3 punten de drager van de rode lantaarn, maar bij winst zouden twee teams gepasseerd kunnen worden. Voor ons zou winst aansluiting bij de subtop betekenen. De yell was luid en duidelijk, de ‘focus-knop’ bleek aan te staan. Wij waren vanaf minuut één de bovenliggende partij en al snel kwamen de kansen. Streppeltje, die op de valreep ook nog mee kon naar het altijd gezellige Martiniplaza, was de eerste die een kans benutte. Daarna kreeg aanvoerster EB vleugels, stoomde op aan de rechterkant en in eens lag ie er in: 2-0. Nog binnen de 20 minuten lag de derde Hunsingo goal er in. Rens had het vizier de gehele wedstrijd op scherp te staan en maakte met een goed schot haar eerste van de middag. En vervolgens ging het ‘focus-knopje’ uit. Ballen werden niet meer nauwkeurig ingespeeld, te gehaast werd de aanval gezocht en iedereen reageerde in eens te laat. Dan roep je het over jezelf af. De nummer 10 mocht de bal op het middenveld aannemen en opstomen, wij dachten blijkbaar even niet aan omschakelen, de rechtervleugelspits werd in de diepte gelanceerd. Ze schoot de bal beheerst langs Marieke, 3-1. Er volgende een rommelige fase, waarin het vertrouwen om te voetballen even ontbrak. Ondanks de voorsprong was het de hoogste tijd om in de kleedkamer op zoek te gaan naar de knop die de focus weer aan zou zetten.

 Bespreking

In de rust werd de onrustige fase besproken. Heel leuk om veel aan te vallen, maar we moeten niet vergeten om te schakelen. Niet te diep staan, aanspeelbaar zijn en concentratie weer oppakken. Complimenten over de eerste 20 minuten werden gegeven, ook belangrijk. Doornroosje mocht onder de douche, Kwakkel kwam op de (opkomende) linksback positie. Op zoek naar het gevoel van het begin van de wedstrijd: ‘focusknop’ aan graag!

En ja hoor, het was er weer! The feeling was back. Een legio aan kansen werd gecreëerd, maar in de afronding waren we niet gelukkig of niet scherp genoeg. Essie heeft een paar keer in één aanval op de keepster van Be Quick mogen schieten, helaas geen tweede doelpunt voor onze aanvoerster. Ook Rens en Chantal gingen op zoek naar hun tweede balletje in ’t netje. Veel te snel voor de verdedigers kwamen ze beiden regelmatig oog in oog met de goalie, de 4-1 wou maar niet vallen. Chantal was de eerste die voor vanmiddag 2 goals achter haar naam schreef, na goed druk zetten door iedereen schoot Streppeltje nummer 12 van het seizoen binnen. Rens werd door een hele fijne bal van Isis haar voet de diepte ingestuurd en maakte vervolgens de mooiste passeerbeweging van de middag. Daardoor zette ze zowel de verdedigster als keepster op het verkeerde been, 5-1! De bokaal voor ‘best ingeschoten goal’ ging vanmiddag naar Roossie. Aangespeeld in de zestien en heel beheerst laag in het linkerhoekje ingeschoten. Lekker goaltje Roos! Be Quick kwam er in de tweede helft niet meer uit en conditioneel waren wij beter. Onze complimenten gaan wel uit naar de blijvende positieve en optimistische instelling van de dames uit Dokkum, ondanks de achterstand. Wij waren in de tweede helft meer in beweging en konden daardoor creativiteit laten zien. Jaliene liet daarnaast zien dat ze op een backpositie ook mee kan doen aan de aanval, gewoon mee opkomen. Toch blijft het ons nog achtervolgen dat we niet effectief genoeg omgaan met de kansen. Tegen een hoger geklasseerd team moet het gewoon weg resoluter. Een mooi doel om aan te werken.

 Oefenen

Volgende week gaan we dat in een oefenduel tegen het eerste damesteam van Lycurgus proberen. Die week er na, op 3 dec., gaan we dat op het sportpark Schilligeham tegen Titan voor het ‘eggie’ uitvoeren. En iedereen weet: in het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst. Wij willen wederom 3 punten, dus we gaan vlammen!