CVVB D2 op superieure wijze kampioen

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

DSC02680aZaterdag

Kampioensteam CVVB D2

20 november speelde CVVB D2G laat in de middag, om half vier, in Eelde tegen Actief D4. Natuurlijk is het mooi om de kampioenswedstrijd te spelen tegen de directe concurrent, maar het zorgde wel voor wat extra spanning. Winnen is vaak nog moeilijker als het moet! Nadat de rust werd bereikt met een comfortabele 0-3 voorsprong stonden de bloemen bij wijze van spreken al klaar, maar tot een paar minuten voor tijd was de spanning groot. De bevrijdende treffer werd door Arjen Kroder gescoord in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. De ontlading na het laatste fluitsignaal was dan ook groot.

Alle wedstrijden van D2 waren gewonnen met minimaal 4 doelpunten verschil. Het team stond dan ook fier aan kop in de 2e klasse 33, overigens op slechts twee punten gevolgd door Actief D4. Vooraf was dan ook wel duidelijk dat deze wedstrijd als de finale in deze competitie gezien moest worden. Bij verlies zou Actief namelijk de kop overnemen en leek de kans op het kampioenschap te zijn verkeken.

Vizier nog niet op scherp

Tijdens het inschieten voorafgaand aan de wedstrijd leek het vizier niet bij alle jongens even scherp te staan. Julian hoefde zich nauwelijks in te spannen. Overigens was een prettige bijkomstigheid van deze laat te spelen wedstrijd het feit dat de jongens die ’s morgens C2 al mede aan een 5-0 overwinning hadden geholpen ook bij deze belangrijke pot aanwezig konden zijn. Het toch al late aanvangstijdstip werd nog eens een kwartier later door het uitlopen van een andere wedstrijd op het prachtige kunstgrasveld in Eelde. Om bijna tien voor vier kon uiteindelijk worden afgetrapt onder leiding van de overigens zeer precies leidende scheidsrechter.

CVVB begon goed aan de wedstrijd. Direct werd de aanval gekozen wat al na zeven minuten resulteerde in een prachtig doelpunt van Mark, 0-1. Na de voorsprong leek CVVB even iets te gemakzuchtig waardoor Actief in de gelegenheid kwam om een paar keer in de richting van het doel van Julian op te stomen. Beide keren werd er afgefloten voor buitenspel, en dus werd hij nog niet echt op de proef gesteld. Hierna kwam CVVB weer mooi voor de goal van Actief, maar net voordat Emil kon binnentikken werd hij uit balans gebracht waardoor het bleef bij een kans. Bijna twintig minuten en een paar mooie aanvallen later werd de marge vergroot door Niek, 0-2, nog geen minuut later gevolgd door de 0-3 van Wendel. Kat in’t bakkie, zou je denken. Niets is echter minder waar. Hierna stokte het vooral aan de zijde van CVVB al kreeg ook Actief gelukkig geen echt uitgespeelde kansen en was daar altijd nog Julian die slechts zo nu en dan als solide sluitpost hoefde te fungeren. Ruststand 0-3.

Kunstlicht

De tweede helft werd gespeeld onder het kunstlicht waarbij het leek alsof men in Eelde nogal milieubewust omgaat met energie. Men verwachtte kennelijk niet zoveel meer aan te vallen, want de verlichting op de helft van CVVB was gehalveerd. Daarentegen werd in de tweede helft wel gebruik gemaakt van een echt scorebord waarop de resterende tijd werd aangegeven. Toen Actief echter binnen tien minuten in de tweede helft uit een rommelige situatie voor de goal van Julian wist te scoren leek het scorebord toch wel erg langzaam de minuten af te tellen. De spanning was voelbaar, zowel in het veld als langs de lijn. Een tegendoelpunt hing in de lucht en iedereen voelde aan dat het dan nog flink billen knijpen zou kunnen gaan worden om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Gelukkig kwam het vuur bij de spelers van CVVB weer terug alleen werden de kansen op het verhogen van de marge net niet benut, waardoor de spanning bleef tot aan de laatste minuut. De keeper van Actief groeide in de wedstrijd na het keren van een aantal goede schoten maar moest uiteindelijk passen op de verwoestende uithaal van Arjen in de laatste minuut van de officiële speeltijd, 1-4. De klus geklaard, het kampioenschap was binnen.

Ontlading

Uiteraard was de ontlading groot na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Onder het feeërieke licht van de veldverlichting kon de fotograaf in de opkomende mist nog een paar prachtige, weliswaar ietwat bewogen, plaatjes schieten en werden op het veld nog een aantal flessen champagne ontkurkt. Uiteraard ging dit ten koste van de leiders, die tenslotte niet voor niets al een heel seizoen in een CVVB-jas rondlopen! Uiteindelijk kwam het team pas rond zes uur aan in de kantine van het sportcomplex in Bedum. Dit late tijdstip bleek ook nu weer goed van pas te komen. Na een toespraak van onze voorzitter volgde een huldiging in de kantine waar verschillende winstpartijen van de senioren van CVVB 1, 2 en 3 werden besprenkeld. Uiteindelijk werd daarna in de bestuurskamer nog genoten van de patat met energiedrank. Een prachtige middag lag achter ons. Jongens en Hannah, van harte gefeliciteerd!