Viboa-dames op koers voor herfsttitel

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

viboalogo

Met dertien tot op het bot gemotiveerde dames ging de reis deze keer naar het mistige Loppersum. De plaatselijke SC had vorige week de koppositie in de najaarsreeks aan ons verspeeld, doordat ze verloren tegen de dames van Middelstum en wij onze wedstrijd ruim wonnen. Toen we het sportpark in Loppersum hadden ontwaard, was de voor ons bedoelde kleedkamer nog bezet. Daarom vond de wedstrijdbespreking voor deze gelegenheid midden op het trainingsveld plaats. In een keurige kring kwamen we overeen zelf het initiatief te nemen en te laten zien dat we die verworven koppositie ook waard zijn.

Focus

In de warming-up bleek al direct de focus op deze wedstrijd. Het was wat stiller dan anders en de koppies stonden strak. Vanaf het eerste fluitsignaal kwamen we meteen een aantal keren gevaarlijk voor het doel van onze tegenstander. De uitgespeelde kansen resulteerden echter niet in doelpunten. Het leek hierna of de wedstrijdspanning vat op de benen van de dames ging krijgen. Ballen stuitten te gemakkelijk van de voeten, passes kwamen niet aan en er werd te veel ruimte gelaten aan tegenspeelsters. Hierdoor brachten we onszelf onnodig in de moeilijkheden. De Loppersum-dames konden echter ook weer niet doordrukken, waardoor tegengoals ons bespaard bleven. Na deze wat mindere periode in de eerste helft stond onze goalgetter Mirjam weer op en zorgde voor een 0-1 voorsprong. Deze werkte nog niet echt bevrijdend, want tot aan de rust bleef het spel wat mager.

Voorsprong

De voorsprong bleef echter intact (mede door een belangrijke redding van Chantal op slag van rust), waarna in de kleedkamer de puntjes op de i konden worden gezet. Er werden heldere afspraken gemaakt en de neuzen stonden allemaal weer in dezelfde richting. De voeten sloten hier gelukkig bij aan, want na de pauze speelde Viboa steeds meer het spel zoals we dat de laatste weken  gewend zijn geraakt. De dames wisten elkaar combinerend steeds beter te vinden, de linies sloten goed aan, de dekking was strakker en de 0-2 kon dan ook eigenlijk niet uitblijven. Het was alweer Mirjam die voor de deze keer wel bevrijdende treffer zorgde.

Na dit tweede doelpunt wisten we de wedstrijd op een geconcentreerde manier uit te spelen en onze tegenstander steeds moedelozer te maken. Het was alleen aan wat gebrek aan nauwkeurigheid te wijten dat de voorsprong niet hoger uitviel. Maar goed, toen het eindsignaal klonk was een keurige en welverdiende 2-0 overwinning het resultaat. Even in het kort de ploeg die dit karwei heeft geklaard: keepster Chantal die weer eens de nul hield, verdedigsters Marieke, Francien, Evelien en Sanne de V. die steeds meer in de wedstrijd groeiden, middenveldsters Janneke, Mirjam, Anna en Yahaira die voor steeds meer balans zorgden en aanvalsters Jessica en Laura die continu hun tegenspeelsters te snel af waren. Verder was Daphne bereid vandaag de vlag te hanteren en hadden we Nena achter de hand op de bank. Zij allen zorgden voor weer een geslaagde voetbalochtend voor het damesteam.

Topduel 

Toen de balans kon worden opgemaakt, bleek dat we volgende week aan één punt genoeg hebben om de herfsttitel binnen te slepen. Het betreft dan een wedstrijd tegen de nieuwe concurrent voor de eerste plaats, te weten Middelstum. Volgende week dus weer een heuse topper, nu op het eigen sportpark. U bent allen welkom vanaf 10.30 uur!

Tot slot nog even een paar feiten en cijfers: van de 10 tot nu toe gespeelde wedstrijden hebben we er 8 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 1 verloren. Het indrukwekkende doelsaldo is 56 goals voor en slechts 9 tegen, plus 47 dus. Het puntenaantal van 25 kan alleen nog worden voorbijgestreefd door onze tegenstander van volgende week. Twee andere ploegen (Loppersum en Omlandia) kunnen slechts in punten gelijk met ons komen. In dat geval spreekt het doelsaldo tot nu toe erg in ons voordeel. Komende zaterdag moet het dus (nogmaals) echt gaan gebeuren. We gaan ervoor!