'Proefballon" PvdA-fractie zorgt voor onrust bij voetbalclubs in gemeente Ten Boer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 geo        TEO           woltersum

Donderdag 17 november viel in het Dagblad van het Noorden een opmerkelijk bericht te lezen. De PvdA-fractie van Ten Boer opperde namelijk het plan om drie van de vier voetbalverenigingen, TEO, GEO en Woltersum, op te heffen. Dat zou betekenen dat alles wat voetbalt in de gemeente naar Ten Boer moet om te voetballen. Omlandia zou, in de plannen van de PvdA-fractie als enige club in de gemeente Ten Boer over blijven. Dit bericht sloeg in als de wel bekende bom en zorgde voor veel opschudding onder de leden en niet te vergeten, de vrijwilligers. Als de plannen van de PvdA-fractie door meerdere partijen gesteund zou worden kon het voor de drie clubs weleens een lastig verhaal worden om als zelfstandige club verder te gaan. Gelukkig is dit niet het geval vertelde Woltersum-voorzitter Jos Vermeulen die sprak van een proefballon van de PvdA-fractie.

‘De PvdA heeft binnen de raad inderdaad geopperd dat in het kader van de bezuinigingen het wellicht beter zou zijn om binnen de gemeente terug te gaan naar een club. Daarmee gaat men wel heel gemakkelijk voorbij aan het feit wat een voetbalclub voor de gemeenschap betekent. Dat houdt namelijk niet op met negentig minuten voetballen want vele vrijwilligers steken veel tijd in de club waar ze in vaak al vanaf hun kinderjaren lid van zijn. Dat is natuurlijk niet alleen bij Woltersum het geval maar geldt ook voor TEO en GEO waar het precies eender werkt.”

De voorzitter van Woltersum geeft verder ook nog eens aan dat de samenwerking tussen Woltersum en TEO uitstekend is op het gebied van de jeugd. Het gebeurt de laatste jaren namelijk regelmatig dat beide clubs op het gebied van jeugdspelers elkaar helpen om een team in de competitie te krijgen of te behouden.

‘De samenwerking met TEO verloopt uitstekend en ook in het overleg dat we met de vier clubs en het gemeentebestuur hebben, hoe we met elkaar nog meer kunnen bezuinigen, verloopt zeer constructief zodat ik de opmerking van Mevr Pestman dan ook niet begrijp.”

Daarom vind Jos Vermeulen het dan ook jammer dat deze ‘proefballon” de lucht  ingegooid is zonder dat de woordvoerster van de partij, Ria Pestman, zich heeft afgevraagd wat haar woorden voor inpact zouden hebben binnen de dorpskernen of zich daar wat meer in had verdiept.

‘We hebben Mevr. Pestman nog nooit in Woltersum op het voetbalveld gezien wat erg jammer is. Dan had ze met eigen ogen kunnen zien dat het voetballen een sociaal gebeuren is voor dorpen als Garmerwolde, Ten Post en Woltersum. Daarnaast is Woltersum ook nog eens de enige club die op zondag speelt in de gemeente Ten Boer wat voor velen een prachtige besteding van de zondag is.”

Zo blijven de uitlatingen van de PvdA-fractie, bij monde van fractievoorzitster Ria Pestman, de gemoederen in de gemeente Ten Boer nog wel even bezig houden en wat ongetwijfeld nog een vervolg zal krijgen.