De derby leeft in het Marnegebied !!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Kloosterburen                             Eenrum

In een reactie op het nieuwsbericht over ‘The Battle of…. geeft voorzitter Ron Bolt terecht aan dat zondag 20 november een mooie voetbalmiddag wordt in de gemeente de Marne. Allereerst zullen de kabouters van beide verenigingen in ‘The Battle of… strijden om de eer en het applaus van het ongetwijfeld al vroegtijdig aanwezige publiek. Na dit prachtig treffen, dat om 13.00 uur begint, staat om 14.00 uur de laatste derby in het Marnegebied wat betreft het kalenderjaar 2011 op het programma. Kloosterburen ontvangt koploper Eenrum in een ongetwijfeld prachtige ambiance want deze editie van de derby tussen beide buren gaat ergens om!

De mannen van trainer Willem Pettinga moeten namelijk winnen om in het spoor van de buren te blijven. De Kloosterbuurders hebben uit negen wedstrijden 19 punten behaald en Eenrum heeft 24 punten uit tien wedstrijden. Bij een zege van de withemden die tegenwoordig trouwens in zwart wit gestreepte shirts door het leven gaan komen ze op 22 punten uit tien duels en bij een zege van de roodbaadjes komen die op 27 punten uit elf wedstrijden. Een spannende aangelegenheid dus op sportpark Westerklooster wist ook de voor Engelbert uitkomende Stephan Greven. Ik kwam de voetballer tegen in het UMCG en uiteraard kwam de ‘kraker” in Kloosterburen even ter sprake.

‘Uiteraard hopen wij op een gelijkspel wat bij FVV, dat samen met ons drie punten achter Eenrum staat, niet anders zal zijn. FVV en Engelbert hebben een duel minder gespeeld dan Eenrum. Wij moeten naar SVZ en FVV gaat op bezoek bij Westerbroek wat op papier voor beide teams drie punten moet opleveren zodat wij bij een remise in Kloosterburen goede zaken doen in de top van het klassement.”

Zo is de derby in het Marnegebied bij velen het gesprek van de dag en als 'Piet' en zijn collega weerprofeten een beetje mee willen werken wordt de wedstrijd onder prachtige weersomstandigheden gespeeld. Dat zal er ongetwijfeld voor zorgen dat er misschien wel tegen de 400(!) toeschouwers langs de lijn zullen staan bij Kloosterburen-Eenrum. Een ambiance waar ik mij nu al op kan verheugen want voor beide clubs koester ik warme gevoelens. Daarom sluit ik mij bij Kloosterburen-voorzitter Ron Bolt aan en hoop met hem op een mooi, spannend en vooral sportief duel.