Voetballiefhebbers kunnen spelregelkennis weer testen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Alle voetballiefhebbers mogen meedoen aan Spelregelkampioenschap Groninger scheidsrechters

covsAlle voetballiefhebbers kunnen nu op www.covsgroningen.nl hun spelregelkennis testen en waar nodig verbeteren door mee te doen aan het Johan Roeders spelregelkampioenschap van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. De eerste twee vragenrondes van elk vijf meerkeuzevragen staan nu online. Het spelregelkampioenschap wordt al sinds 1975 georganiseerd, eerst via clubavonden en vanaf 1980 ook in het clubblad De Aftrap. Sinds vorig seizoen kunnen de vragen ook online worden gemaakt en wordt, naast een klassement voor leden, ook een apart klassement voor niet-leden bijgehouden. Met het open stellen van de spelregelstrijd voor alle voetballiefhebbers, wil de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken bijdragen aan een grotere spelregelkennis onder het grote publiek.
De strijd om het Johan Roeders spelregelkampioenschap leverde in het verleden winnaars op als Willem Wieringa, Kristian Bakkelo en Roelof Luinge. Vorig jaar won Bert Volders uit Bedum de bokaal. In het klassement voor niet-leden won Bayram Cakir uit Den Bosch. De vragen worden gepubliceerd in clubblad De Aftrap en online op www.covsgroningen.nl. Op deze site staan ook diverse artikelen over spelregels, is het spelregelboek van de KNVB te downloaden en kan er wekelijks (elke vrijdag) aan een spelregelvraag van de week worden meegedaan. De strijd om het Johan Roeders spelregelkampioenschap bestaat uit zes rondes van vijf meerkeuzevragen en wordt tussen oktober/november 2011 en maart 2012 gehouden. De eerste twee rondes staan nu online. Ronde 3 en 4 volgen in de loop van december. Dan ook worden de antwoorden + toelichting van ronde 1 en 2 gepubliceerd.
 
De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is met 211 leden de grootste scheidsrechtersvereniging (COVS) van Nederland. De vereniging komt op voor de belangen van scheidsrechters, organiseert trainingen en andere activiteiten en draagt de arbitrage uit naar andere voetballiefhebbers. 
 
Eerste vragenlijst nu online op www.covsgroningen.nl