Leekster Eagles verliest in knotsgek duel

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

leekstereagles-beter_6462abron: www.tweenul.nl

Na een tumultueuze uitwedstrijd tegen LZV Kuypers uit Lichtenvoorde stond Leekster Eagles toch weer met lege handen. In een duel waarin volkomen onnodig vijf rode kaarten vielen en dertien doelpunten vielen verloren de Leeksters uiteindelijk met 7-6. Het was des te zuurder omdat de ploeg van interim trainers Jan Bats en Erik de Jonge drie minuten voor tijd nog met 6-4 voor stond. Het past in een seizoen waarin de club uit Leek op geen enkel vlak ook maar een greintje geluk mee heeft.

Want na acht wedstrijden staat de club nog steeds puntloos onderaan in de zaalvoetbal topdivisie, is hoofdcoach Robert Herder opgestapt en is er nog steeds geen zicht op een nieuwe hoofdsponsor. Daarom mag het team wel alle credits ontvangen voor de manier waarop het strijd leverde in Lichtenvoorde. Ondanks alle problemen begon de selectie gedreven en stond na vier minuten wedstrijd al op voorsprong door een mooie treffer van Majid Allaui. Na de verrassende openingstreffer moest de thuisploeg zich terugknokken in de wedstrijd en stond bij rust met 2-1 voor. Direct na de pauze raakten de scheidsrechters helemaal van de kook. Ten eerste kreeg Bas Lulofs zijn tweede gele kaart en moest met rood van het veld waarna er extra krachten loskwamen bij de Eagles. In ondertal maakte Allaui met zijn tweede treffer van de avond gelijk. Daarna herhaalde zich precies hetzelfde scenario. Ook de heropgeroepen Jeroen Dussel moest na zijn tweede gele kaar het veld verlaten en de ploeg reageerde precies weer veerkrachtig door in ondertal te scoren. Dit keer was het Stefan Brouwer die vlekkeloos de trekker overhaalde. Zo was een 2-1 achterstand omgebogen in een 3-2 voorsprong. Toen vervolgens Joshua St. Juste er 4-2 van maakte hing er een sensatie in de lucht.

Counter

Doelman Erwin Mensink haalde daarna een doorgebroken speler neer die nog wel scoorde. Hierna kon de keeper ook gaan douchen. Zo kregen de Eagles drie rode kaarten in een tijdsbestek van tien minuten. Veldspeler Ayoub Kaddouri nam de plaats van Mensink in het doel in. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte, maar weer rechtte Leekster Eagles de rug. Op de counter waren het opnieuw Joshua St. Juste en Majid Allaui die de overgebleven bank van de Leeksters in extase brachten: 6-4 voor met nog drie minuten op de klok. Vanaf dat moment ging LZV met een vliegende keeper spelen. Omdat de gasten een veldspeler op doel hadden staan en de adrenaline vloeide liep het allemaal toch nog verkeerd af voor de Eagles. Dertig seconden voor tijd was het Dick Hulshorst die de revival van de Leeksters toch nog aan diggelen schoot.

Petje af

Bestuurslid technische zaken Peter Westra was vooral trots op de club. “Als je ziet wat wij allemaal meegemaakt hebben dit seizoen en dan dit presteren zeg ik: petje af voor de jongens. Natuurlijk had ook ik graag gewonnen en waren we graag van die hatelijke nul afgekomen, maar in dit duel zat alles. Ik vind nooit dat je de scheidsrechters ergens de schuld van mag geven en ook nu niet, maar zoveel kaarten heb ik echt niet gezien. De thuisclub kreeg ook nog twee keer rood en begreep het ook niet. De spelers die uit het veld gestuurd waren zaten gebroederlijk naast elkaar op de tribune en keken elkaar ook aan zo van 'wat is er hier aan de hand'? Dit nemen we weer mee naar het volgende duel tegen Veerhuys. Een belangrijke datum voor ons is ook 29 november. Dan houden we een belangrijke sponsoravond. Dan moet eigenlijk het voortbestaan van de club geregeld worden zodat we de spelers ook de vergoedingen kunnen gaan betalen waar ze recht op hebben. Ik hoop van ganser harte dat die avond een groot succes wordt. Topzaalvoetbal in Leek moet blijven bestaan!.”