D-junioren De Heracliden leveren topprestatie voor Spieren voor Spieren!!

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

SpierenDactie_018_2

Zaterdag 12 november organiseerden de D-junioren hun vereningsactie actie voor “Heracliden voor Spieren.”  Een prominente rol daarbij was weggelegd voor de begeleiders Eiko Stoter en Eric en Andrea Hoekzema.  Zij organiseerden deze actie in overleg met hun pupillen waarbij zij geholpen werden door Alma Werkman en Kelly van der Veen die een sponsorloop hadden uitgezet en toezagen op het verloop hiervan.

Om 15.30 uur zou de sponsorloop starten en om 15.00 uur was het al een drukte van belang op het hoofdveld in Uithuizermeeden. De hoofdrolspelers (de D-junioren), ouders, opa's en oma's, oom's, tante's en buren waren meegekomen om de jeugd te ondersteunen bij hun actie. Na het startsignaal werden de mouwen opgestroopt en liep de Meister  jeugd 'de longen uit hun lijf'. Voorafgaand aan de sponsorloop werd nogmaals uitgelegd wat het doel is van de seizoensactie van de voetbalvereniging. “Geld inzamelen om kinderen met een ernstige spierziekte een dag mee te kunnen nemen naar een pretpark.”

Een dagje niet denken aan de ziekte…  De motivatie spatte eraf en het was niet zomaar een sponsorloop. Er bleek een soort hindernisbaan te zijn uitgezet op veld 1 waarbij de kinderen in 10 minuten tijd zoveel mogelijk rondjes moesten zien te lopen met de bal aan de voeten. Tussendoor zat er ook nog een mooi spelmoment in de loop: schieten op doel met Alma als keepster.

Er werd in 3 groepen gewerkt zodat er ruim een half uur flink gelopen werd op ons hoofdveld. Daarna werd er een mixwedstrijd gespeeld die werd gesponsord door de firma Eemshaven Verhuur. In deze match werd tienmaal gescoord en bleken onze D'tjes nog lang niet moe. Na het douchen namen de D'tjes plaats in de kantine waar de eerste selectie ook juist binnenkwam.

Heracliden 1  kwam uit Roodeschool waar de derby tegen Corenos 1 was gespeeld. Voor beide verenigingen zijn dit de topwedstrijden van het seizoen en ditmaal haalden de Meisters met overtuiging  3 punten op in Roodeschool. Kortom: de sfeer zat er goed in. Terwijl de D'tjes een patatje kreeg aangeboden sloegen de begeleiders driftig aan het rekenen. In een overvolle kantine kon vervolgens officieel de opbrengst van de sponsorloop bekend gemaakt worden voor Spieren.

De actie bleek 600 euro te hebben opgeleverd! Spontaan ontvingen de D-pupillen een daverend applaus van alle aanwezigen. Ietwat verlegen werd het applaus in ontvangst genomen door Yvessa, Marianne, Nienke, Shanne, Esmee, Lotte, Manon, Wietske, Naomi, Nynke, Ayzo, Mark, Marc, Jeroen, Heike-Jan, Mohammed, Martijn, Robin, Jacco, Patrick en Jan-Geert maar ze hadden het dik verdiend! Rianne Jonker was helaas ziek en Manu de Sousa was verhinderd.

Zo beleefden de D-junioren, de eerste selectie en alle betrokkenen bij de club afgelopen zaterdag een geweldige 3e helft in Uithuizermeeden!

Inmiddels staat de euroteller voor de actie Heracliden voor Spieren op ruim 2400 euro. De activiteitencommissie van de voetbalclub heeft als doel om 10.000 euro op te brengen voor het goede doel. De seizoensactie wordt in juni 2012 afgesloten met een groots 24-uurs toernooi op het sportpark Meij