Twee keer duel van de waarheid in Stedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

 Zaterdag spelen Stedum en GEO tegen elkaar op het veld van v.v. Stedum. Nadat Krijno Bos vorige week besloot om Stedum te verlaten heeft het bestuur van de club snel gehandeld. Oud Stedum-trainer Leendert Nieborg is de nieuwe interim trainer van de ‘Steemders”

 Stedum                       geo                   ezingelogo

Pikant detail is dat Leendert Nieborg de afgelopen vijf seizoenen nog hoofdtrainer was van GEO, de tegenstander van zaterdagmiddag.

Stedum verloor zaterdag in Feerwerd onnodig van Ezinge waardoor het verzuimde om afstand te nemen van de onderste regionen. GEO won afgelopen zaterdag in eigen huis verdiend met 4-2 van een bijeen ‘gekocht” Godlinze. Dankzij deze overwinning staat GEO nu op een keurige 5e plaats met 13 punten.

Stedum heeft tot nu toe 10 punten behaald en staat 11e in de competitie. Voor Stedum en GEO staat er zaterdag veel op het spel. Stedum moet winnen om niet in de onderste regionen te blijven hangen en om aansluiting met de subtop te krijgen. GEO daarentegen kan bij winst op 6 punten van Stedum komen en een groot gat slaan richting de onderste regionen.

Vorig seizoen verloor Stedum in eigen huis met 2-5 van GEO, maar in de uitwedstrijd wist Stedum na een 3-0 achterstand knap op gelijke hoogte te komen.

De wedstrijd in Stedum begint om 14.30 uur en staat onder leiding van D. Marree.

Voorafgaand aan deze wedstrijd spelen de reserve's van Stedum 2 en Ezinge 2 tegen elkaar. Stedum 2 moet uiteraard winnen om KRC niet dichterbij te laten komen, maar zal zaterdag ook zeker op revanche uit zijn. Vorig seizoen kon Stedum 2 bij een zege op Ezinge 2 kampioen worden, maar het ging uiteindelijk ten onder in Feerwerd.