Dames Viboa zetten zegereeks voort

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

Onderstaand verslag heb ik nog ‘gepikt”van www.viboa.nl maar vanaf het aankomend weekend gaan we ze rechtstreeks van de dames krijgen heeft Evelien Kruijer beloofd. Maar deze keer dus nog even een verslag van de Viboa-site waarbij het vermelden waard is dat de dames van Viboa voor de zevende keer op rij gewonnen hebben.

Onderstaand verslag heb ik nog ‘gepikt”van www.viboa.nl maar vanaf het aankomend weekend gaan we ze rechtstreeks van de dames krijgen heeft Evelien Kruijer beloofd. Maar deze keer dus nog even een verslag van de Viboa-site waarbij het vermelden waard is dat de dames van Viboa voor de zevende keer op rij gewonnen hebben.

 viboalogo

Zaterdagmorgen waren de dames al op tijd uit de veren om richting Harkstede te vertrekken, hier stonden de dames van GEO-Harkstede ons op te wachten. Een beetje frisjes, maar met ideaal voetbalweer bereidde iedereen zich voor op de wedstrijd. Met de volgende dames werd er aan de aftrap begonnen:

Doel: Chantal

Achterin: Marieke, Francien, Sanne de Vries, Danielle

Midden: Anna, Janneke, Mirjam, Evelien

Voor: Laura en Yahaira

Wissels: Nena en Karin. Jessica en Sanne waren vandaag afwezig. 

Vroeg uit de veren 

Even voor half 11 stond iedereen klaar voor de wedstrijd en klonk het fluitsignaal. Vanaf de eerste minuut werd er goed druk gezet richting de defensie van de GEO- Harkstede dames. Hierdoor ontstond er gelijk al een kans: op een middenveld vond een mooie combinatie plaats tussen Mirjam en Janneke, die vervolgens de bal breed legde voor Laura, maar Laura schoot net naast. Daarna ging het voetballend iets minder bij beide ploegen, er werd erg slordig omgegaan met balbezit en mooie combinaties werden niet goed uitgespeeld, waarschijnlijk moest er eerst een keer gescoord worden. En dat gebeurde dan ook, na een kwartier spelen gaf Janneke een mooie voorzet en de goed lopende Yahaira kon de bal bij de tweede paal mooi binnentikken (0-1). Deze goal zorgde voor iets meer pit in de wedstrijd, zo kregen de Viboa dames steeds meer kansen…

De bal werd vanaf het middelveld mooi meegeven aan Laura, die veel sneller was dan haar tegenstander, maar stuitte uiteindelijk op de keeper. Mirjam kwam meerdere keren tot een mooi schot maar de 2e treffer liet op zich wachten. Ook de tegenstander kwam iets meer aan de bal, een schot ging via de voet van Chantal net naast. Na een half uur spelen was het Janneke die een mooie loopactie inzette en dit goed afmaakte (0-2). Kort daarna was het Mirjam die de bal mooi meekreeg vanaf de middenlijn en een mooie sprint richting doel inzette en tot een hard schot kwam, de keeper was hierop bedacht maar de rebound was niet te stoppen(0-3). Met deze tussenstand gingen de Viboa dames tevreden de rust in, waarin de eerste helft werd geëvalueerd: effectief met balbezit omgaan en druk blijven zetten om de wedstrijd definitief in het slot te kunnen gooien.

Op slot gooien

Met dit doel begonnen de dames aan de tweede helft waarbij Karin de plaats van Francien invulde die kampte met lies klachten. Gelijk in de tweede helft was het Mirjam die het snelst het doel wist te vinden, een hard schot wordt door de keeper weggewerkt. Daaropvolgend vond er een mooie combinatie plaats tussen Yahaira en Janneke, Janneke kwam tot een schot, maar zag de bal net naast het doel verdwijnen. Na vijf minuten spelen wist Janneke de goedlopende Mirjam te vinden en schiet verrassend via binnenkant paal binnen (0-4). De defensie van de Viboa dames stond bijna de hele wedstrijd goed, behalve op 1 moment in de wedstrijd. Door miscommunicatie vond de tegenstander het doel (1-4). Maar de dames lieten zicht niet van de wijs brengen en bewogen zich meteen weer richting doel van de tegenstander. Na een mooie combinatie van Yahaira- Mirjam -Janneke, legt Janneke de bal mooi breed op de vrijlopende Karin die beheerst tot een afstandschot komt. De niet balvaste keeper laat los en ziet de bal achter haar in het net belanden (1-5). Even later is het Janneke die een mooie loopactie inzet richting de 16, maar werd hierbij hard neergehaald door de tegenstander: strafschop, die beheerst werd binnengeschoten door Marieke (1-6). In de 80e minuut is het Nena die erin komt voor Laura. Evelien schoof een linie naar voren en Nena nam haar plaats over. Even later zijn het de dames van GEO- Harkstede die zich in de 16 van de Viboa dames begeven en waarbij er door de scheidsrechter hands werd geconstateerd. Deze werd binnengeschoten (2-6). Dit was de eindstand waar beide ploegen het mee moesten doen, wij waren uiteraard tevreden met de eindstand, maar voetballend had er nog wel wat meer ingezeten. Volgende week op vertrouwd terrein en met een vertrouwde scheidsrechter zal het weer een hele andere wedstrijd worden!! Er zal dan worden aangetreden tegen hekkensluiter; Heracliden dames 2 om 10.30 uur. Tot dan!