Kwiek verliest van Warffum

op . Geplaatst in Nieuwsflitsen

kwiek                                 Warffum

    KWIEK                                           WARFFUM 

door: Ruben Tillema

Voorafgaand aan de wedstrijd Kwiek-Warffum waren er erg grote verwachtingen aan Kwiek zijde na de verrassende overwinning van vorige week tegen Tynaarlo. De selectie was ten opzichte van vorige week op 1 plek gewijzigd namelijk met de verrassende selectie van de keeper van het 2de: Hans Berghuis. Dit had vooral te maken met de lichte blessure van eerste keeper Land. 

In het begin van de wedstrijd zag je vanaf de aftrap al duidelijk dat Warffum net als Kwiek bestaat uit een jonge en fanatieke ploeg aangevuld met een aantal routiniers. Gelijk vanaf de aftrap zat de tegenstander er fel op en dit resulteerde al snel in een aantal grote kansen. Bij een van die kansen was het dan ook gelijk raak aan Kwiek kant. Na 10 minuten spelen stond het zelfs al 2-0 en het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden voor de Kwiekers.

Na de 2 doelpunten aan Kwiek kant leek het elftal dan eindelijk wakker geworden en dit resulteerde in een aantal kansen en daarnaast ook beter voetbal. Toch bleef de eindpassing aan de Kwiek kant toch slordig en kwamen er nog niet écht grote kansen. Toen de wedstrijd richting de rust ging kwam daar toch uit het niets de 2-1. Door een schitterende trap van Vaneker belandde de bal in de verre hoek en was de prima spelende keeper van Warffum kansloos. Daarna floot de vrouwelijke scheidsrechter voor de rust. 

Door de aansluitingstreffer vlak voor rust kreeg Kwiek een boost en kwam daarom ook fel de kleedkamer uit. De wedstrijd bleef zich vooral op het middenveld afspelen de eerste 20 minuten van de tweede helft maar bleef toch spannend door het ene doelpunt verschil. 

Toen de 2-2 echt in de lucht zat te hangen voor Kwiek kwam er dan toch enigszins verrassend met een schitterend doelpunt als een donderslag voor Kwiek de 3-1 voor Warffum. Deze klap kon Kwiek niet meer te boven komen en werd daarna nog eens een keer erger door de 4-1 achterstand. Hierdoor was de wedstrijd definitief beslist en kon de goede uitslag van vorige week niet een vervolg krijgen op eigen grond.